Mainos

Taas uusi liikenneverkkoselvitys vireille – parlamentaarinen työryhmä asetettu

Liikenne- ja viestintäministeriö asettaa liikenneverkon tulevaisuutta selvittävän parlamentaarisen työryhmän.

Liikenneministeri Anne Berner (kesk.) väläytti parlamentaarisen työryhmän asettamisesta tammikuun lopulla sen jälkeen kun liikennekaariselvitys päätettiin keskeyttää.  

Työryhmän tavoitteena on ministeriön tiedotteen mukaan luoda pitkäjänteinen ja kestävä suunnitelma väyläverkon rahoitukselle ja kehittämiselle. Tavoitteena on esimerkiksi määritellä liikenneverkon ylläpitoon ja kehittämiseen tarvittavat keinot. Työssä on tarkoitus ottaa huomioon muun muassa päästövähennystavoitteet, digitalisaatiokehitys ja liikenteen korjausvelan vähentäminen.

– Työryhmän asettamisen taustalla on huoli valtion liikenneverkon ylläpidon ja kehittämisen rahoituksen riittävyydestä. Rahoituksen puutteesta johtuen Suomen liikenneverkossa on 2,5 miljardin euron korjausvelka, joka jatkaa kasvuaan 100 miljoonan vuosivauhdilla, kirjoitetaan tiedotteessa.

Edellinen, Anne Bernerin (kesk.), liikenneverkkoselvitys keskeytettiin julkisen keskustelun ja kohun jälkeen tammikuussa. Bernerin kovaa kritiikkiä saama tammikuussa julkistettu liikenneverkkoselvitys ei välttämättä ole lähtökohtana.

Tiedotteen mukaan parlamentaarisen työryhmän puheenjohtajaksi tulee ministeri Anne Berner. Työryhmässä on lisäksi kaksi edustajaa jokaisesta neljästä suurimmasta eduskunnassa edustetusta puolueesta ja yksi edustaja muista eduskunnassa edustetuista puolueista.

Työryhmän on määrä antaa väliraportti päästövähennyksiin liittyvistä esityksistä 18. elokuuta. Toimikausi on ensi vuoden helmikuun loppuun.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.