Berner julkisti Finaviaan liittyvää kirjeenvaihtoa

Berner selittää Finavia-sotkua: Olen toiminut niin kuin olen oikeaksi nähnyt 3:35

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on julkistanut ministeriön ja Finavian hallituksen entisen puheenjohtajan Riitta Tiuraniemen välistä viestinvaihtoa.

Bernerin mukaan liikenne- ja viestintäministeriön nettisivuilla julkaistut viestit osoittavat, ettei omistaja ole estänyt Finavian hallitusta nostamasta kanteita.

Viestit on lähetetty syksyllä 2015 tilanteessa, jossa Finavian hallituksen silloinen puheenjohtaja Tiuraniemi toistuvasti tiedusteli omistajan kantaa kanteiden nostamiseen ja ylimääräiseen yhtiökokoukseen. Tiuraniemi erosi puheenjohtajan paikalta joulukuussa.

Berner toistaa tiedotteessa kantansa, että omistaja vain edellytti hallitukselta perusteellista selvitystä ennen kanteiden nostoa.

– Hei, ei voida käynnistää ennen yhtiökokousta, hän vastasi lokakuun 16. päivänä Tiuraniemen kysymykseen, kannattaako kannevalmistelu käynnistää.

Tiuraniemi oli omassa tekstiviestissään kertonut, että lakimiesten mukaan valmistelu kannattaisi aloittaa, jotta siinä ehditään edetä ennen asian vanhenemista.

Bernerin mukaan marraskuun puoliväliin kaavailtua yhtiökokousta ei pidetty, koska lisäselvityksiä ei siihen mennessä valmistunut. Eri vuosina tehtyjen johdannaissopimusten tappioiden suuruusluokka selvisi vasta vuodenvaihteessa 2015-16 ja poliisitutkinta ja Finanssivalvonnan lausunto vasta keväällä 2016.

Ministeriö kertoo toimittaneensa nyt julkistetut viestit myös eduskunnan tarkastusvaliokunnalle. Bernerin ja Tiuraniemen tekstiviestien lisäksi joukossa on kaksi ministeriön kansliapäällikön Harri Pursiaisen lähettämää sähköpostiviestiä, joista toisen STT julkisti jo aiemmin.  STT ei heti tavoittanut Berneriä kommentoimaan viestien julkistamista.  

Bernerin julkaisemaa viestinvaihtoa alla:

Finavian hallituksen ex-puheenjohtaja: Meitä ohjattiin 48:00

Lue myös:

    Uusimmat