Mainos

Finavian varapuheenjohtaja: Berner ei ylittänyt valtuuksiaan

Finavian hallituksen varapuheenjohtajan Juha Häkkisen mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei missään nimessä ylittänyt toimivaltaansa. Häkkinen korostaa STT:lle yhtiön hallituksen käyttäneen päätöksissä omaa harkintaansa.

Helsingin Sanomat kertoi eilen Finavian hallituksen puheenjohtajan Riitta Tiuraniemen jättäneen tehtävänsä protestina Bernerin johtaman ministeriön toiminnalle. Hänen mukaansa liikenneministeriö puuttui hallitustyöskentelyyn hyvän hallinnon vastaisesti.  

– Jos jotain taustakeskusteluja on ollut, ne eivät muodosta sellaista päätöstä. En myöskään ole ollut tällaisissa keskusteluissa mukana, Häkkinen kommentoi.  

Berner: Kyse Tiuraniemen ja hallituksen erimielisyydestä

Bernerin mukaan Finavian tapauksessa on noudatettu hyvää hallintotapaa.

Finavian hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi erosi tehtävästään, koska ajautui erimielisyyksiin oman hallituksensa kanssa, Berner sanoi STT:lle.

Bernerin mukaan yhtiön entiseltä hallitukselta ja johdolta mahdollisesti haettavissa korvauksissa on kyse erittäin merkittävästä päätöksestä ja silloin asiassa on toimittava erittäin huolellisesti.  

"Tiuraniemi oli näkemyksineen yksin"

Nimettömänä pysyttelevä Finavian hallituksen jäsen vahvistaa STT:lle Bernerin kertomuksen siitä, että Tiuraniemi ajautui riitoihin muun hallituksen kanssa.

Hallituksen rivijäsenen mukaan Tiuraniemi oli näkemyksineen aivan yksin eikä Bernerin toiminnassa ollut vikaa.

– Sympatiani tässä ovat täysin ministerin puolella. Hän toimi täysin oikein ja hyvän hallintotavan mukaisesti, jäsen kommentoi.

Hän kyseenalaistaa senkin, millä meriiteillä Tiuraniemi ylipäänsä valittiin tehtävään.

Tiuraniemi ehti toimia Finavian hallituksen puheenjohtajana vain vajaan vuoden.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.