Benyamin, 12, on tienannut harrastuksellaan tänä kesänä jo satoja tuhansia – kannatti opetella koodaamaan!

Tästä nuoresta britistä varmasti kuullaan vielä.

Vasta 12-vuotias lontoolainen Benyamin Ahmed takoo jättisummia harrastuksella, josta on nopeasti muodostumassa varsin tuottoisa bisnes, CNBC kirjoittaa.

Ahmed on aloittanut jo nuorella iällä harjoittelemaan koodaamista, mutta hänen tuore kiinnostuksen kohteensa koskee ”kryptotaidetta” eli NFT-teoksia (non-fungible token). Kyseiset sieluntuotteet ovat sidoksissa lohkoketjuun, minkä ansiosta niiden tiedot säilyvät pysyvästi.

Kesällä 2021 nuorukainen päätyi taiteilemaan ja koodaamaan ensimmäisen kokoelmansa NFT-taideteoksia, joissa esiintyy Minecraft-hahmo. Kesällä luotu 40 teoksen Minecraft Yee Haa -sarja oli vasta kokeilu, eikä se vielä täyttänyt Ahmedin kryptolompakkoa.

Todellinen läpimurto tapahtui, kun hän julkaisi 3 350 teoksen Weird Whales -teossarjan. Inspiraatioita oli haettu meemeistä sekä historiallisista CryptoPunk-teoksista.

Heinäkuussa julkaistut Weird Whales -teokset löysivät yleisönsä, sillä ne myytiin yhdeksässä tunnissa jättihinnoin. Kaikkiaan Ahmed tienasi kaupoilla yli 80 ethereumia. Kuvia on myös myyty eteenpäin, minkä ansiosta hän on tienannut 30 ethereumia, hän kun on oikeutettu saamaan 2,5 prosenttia kauppahinnasta.

Alla kuva Weird Whales -teossarjasta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Elokuun loppuun mennessä hänen tienestit ovat arviolta 400 000 dollaria, eli noin 340 000 euroa. Ahmedilla ei ole toistaiseksi aikomuksia myydä NFT-kaupoilla ansaitsemiaan kryptoja, vaikkakin verottajan takia hän joutuukin luomaan pankkitilin.

Nuoren kryptotaiturin mukaan meemit tulevat näkymään kryptomarkkinoilla vielä pitkään.

Lue myös:

    Uusimmat