Kuvat: Polttoainerekka kaatui Valtatie 7:llä – onnettomuuspaikka eristetty, liikenne häiriintyy tunneiksi

Polttoainelastissa ollut täysperävaunullinen rekka on suistunut ojaan ja kaatunut Valtatie 7:llä Porvoossa.

Rekka suistui ojaan moottoritien rampissa niin, että vetoauto kaatui kyljelleen ja perävaunu katolleen. Auton kuljettaja on toimitettu jatkohoitoon.

Onnettomuuden ennustetaan aiheuttavan merkittävää liikennehaittaa useiden tuntien ajaksi. Pelastuslaitos on eristänyt alueen ja sulkenut Nesteentieltä (tie numero 148) Valtatie 7:lle laskeutuvan rampin Porvoon suuntaan. Poliisi ohjaa paikalla liikennettä.

Säiliössä ei havaittu vuotoja, ja kello 13 aikaan perävaunun säiliötä oltiin paraikaa tyhjentämässä.

– Operaatio alkaa olla valmis, sitten varovasti aletaan nostamaan. Minulla on sellainen arvio, että vielä kestää ainakin 2–3 tunti, arvioi päivystävä päällikkö Tomi Pursiainen Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta noin kello 13.

Hänen mukaansa paikalla ei ole akuuttia onnettomuusvaaraa.

Lopullinen syy onnittomuuden taustalla ei ole selvillä, mutta Pursiaisen mukaan onnettomuuspaikkana ollut ramppi oli tapahtuma-aikaan aamulla kovin liukas. Kuorma-auto oli kuljettamassa noin 50 000 litraa laivadieseliä, kun rampilla sen perävaunu alkoi heittelehtimään, vieden lopulta mukanaan myös nupin. Yhdistelmäajoneuvo päätyi rampin ja moottoritien väliseen ojaan. Vakavilta henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Lue myös:

    Uusimmat