Tukkirekan kaatumisen syy Turunväylällä selvisi – auton nosturi osui siltaan karuin seurauksin

1:01
MTV paikalla: Kumoon kaatunut rekka katkaisi liikenteen Turunväylällä – tältä onnettomuuspaikalla näytti iltapäivällä.

Tukkirekan vetoauton kaatuminen haittasi pahoin liikennettä liki koko päivän Espoossa Valtatie 1:llä, eli Turunväylällä. Liikenne Turun suuntaan on illalla saatu avattua, mutta raivaustyöt Helsinkiin kulkevilla kaistoilla jatkuvat yhä.

Pelastuslaitos on tiedottanut lisää Ämmässuon vieressä Turunväylällä aamupäivällä tapahtuneesta liikenneonnettomuudesta. Turmassa kaatui tukkirekan vetoauto. 

Pelastuslaitos joutui auttamaan ajoneuvoon jumiin jääneen kuskin ulos autosta, mutta kukaan ei loukkaantunut turmassa.

Turman syyksi kerrotaan se, että Valtatie 1:tä ajaneen tukkiauton nosturi osui siltarakenteeseen. Törmäys kaatoi vetoauton, mutta perävaunu pysyi pystyssä kaistojen keskellä olevalla viheralueella.

Turma aiheutti pahoja ruuhkia molempiin suuntaan Turuntietä. Tielle levisi maa-ainesta, polttoainetta ja irtoromua. Myös kaiteet vaurioituivat molemmin puolin keskiviheriötä ja asfalttiin tuli kuoppia.

Liikenne Turun suuntaan saatiin avattua täysin noin kello 18.30. Helsingin suuntaan kulkeva liikenne kokee vielä haittaa, sillä öljyn ja maan poisto jatkuu vielä Helsinkiin menevillä kaistoilla.

Pahat ruuhkat iltapäivällä

MTV Uutisten kuvaaja Sami Myllys kertoo ajaneensa paikan ohi iltapäivällä. Liikenne oli vielä silloin pahasti ruuhkautunut.

Tuolloin poliisi ohjasi liikennettä, ja opastekyltit ohjasivat autoilijoita kiertotielle.

– Tulin kehä III:lta ja minulta kesti puoli tuntia päästä onnettomuuspaikan ohi. Normaalisti siihen menee noin viisi minuuttia, Myllys kuvailee tilannetta. 

Hänen mukaansa kuorma-auto oli puoli viiden aikaan saatu raivattua onnettomuuspaikalta, mutta onnettomuudesta ja raivaustöistä aiheutunut roska haittasi liikennettä.  

"Liikenne erittäin ruuhkautunut"

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi alkuiltapäivästä liikennetilanteesta Twitter-tilillään. Liikenne oli tuolloin erittäin ruuhkautunut.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan tieto onnettomuudesta tuli kello 10.30.

Päivitys kello 19.46: Juttua päivitetty kauttaaltaan pelastuslaitoksen uusien tietojen perusteella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja