Bengalintiikeri lepuutti uintireissun jälkeen sisällä talon asukkaiden sängyllä, sarvikuonovauva pelastettiin mudasta – Assamin tulvat koettelevat myös eläimiä

Tiikeri pakeni tulvaa pakoon intialaisperheen kotiin 0:45
Tiikeri pakeni tulvavesiä sisälle taloon.

Ainakin 129 eläintä, joista 11 on uhanalaisia Intiansarvikuonoja, on hukkunut tai menehtynyt Kazirangan kansallispuistossa Assamissa, kertoo Al Jazeera.

Yli 85 sikahirveä on myös kuollut sekä tulvien että valtatiellä kaahaavien autojen alle. Ylempään maastoon päästäkseen eläinten on ylitettävä valtatie.

Suurin osa kansallispuiston alueesta on veden alla. Vaikka tulvat ovatkin tärkeitä ekosysteemin kannalta, puiston henkilökunta työskentelee kellon ympäri pelastaakseen ja hoitaakseen eläimiä.

Asunnosta löytyi tiikeri

Uhanalainen intialainen bengalintiikeri oli kiivennyt kansallispuiston reunamilla asuvien ihmisten kotiin sisälle. Täysikokoinen aikuinen lepäili rauhallisena makuuhuoneessa. Puiston henkilökunta on huolehtinut tiikerin hoitoon ja turvaan.

Myös pulaan joutunut intiansarvikuonovauva saatiin pelastettua ja pestyä mudasta. Katso video:

Sarvikuonon poikanen pelastettiin tulvan tieltä Intiassa 0:41

Tulvat ovat kuitenkin tuttu ilmiö Intiassa monsuunikauden aikana, joka kestää heinäkuusta syyskuuhun. Tulvista kärsivät myös kotieläimet. India Todayn mukaan tulvissa kuolee vuosittain karjaa noin 10 000 yksilöä. Julkaisun mukaan vahinkoja voitaisiin minimoida tehokkaalla varoitusjärjestelmällä.

 

Lue myös:

    Uusimmat