Mainos

Ben-Eliezer: Israel vetäytyy sunnuntaihin mennessä

Israel vetäyti Jeninistä viime yönä. Israelin puolustusministerin mukaan maa vetäytyy joiltakin Länsirannan alueilta sunnuntaihin mennessä.

Israelilaiset joukot vetäytyivät Jeninin keskustan pakolaisleiristä viime yönä. Israelilaisia sotilaita jäi kuitenkin palestiinalaisten mukaan asemiin leirin lähellä olevalle kukkulalle.

Israelin armeijan radio kertoi, että vetäytyminen Jeninistä saattaa kestää useita päiviä.

Israelin puolustusministeri Binyamin Ben-Eliezer ilmoiti aiemmin tänään, että maan armeija vetäytyy joiltakin Länsirannan palestiinalaisalueilta sunnuntaihin mennessä.

-Uskon, että ennen sunnuntaita joukkojemme pitäisi vetäytyä Nablusista, Jeninistä ja osasta Ramallahia, Ben-Eliezer sanoi Israelin radiossa.

Tuhot Jeninin pakolaisleirissä ovat "uskomattoman hirvittäviä", kertoi YK:n erityislähettiläs Terje Röd-Larsen.
-On ehdottoman mahdotonta hyväksyä, että Israelin hallitus ei päästänyt 11 päivään sinne etsintä- ja pelastusmiehistöjä. Se on moraalisesti kuvottavaa, sanoi Röd-Larsen. Palestiinalaiset kertoivat kaivaneensa tänään viisi vielä elossa olevaa ihmistä raunioista Jeninistä. Raunioista kuuluu yhä avunpyyntöjä.

Puolustusministeri korosti kuitenkin, että Israelin joukot jatkavat palestiinalaisjohtaja Jasser Arafatin päämajan piirittämistä Ramallahissa kuten myös Syntymäkirkon piiritystä Betlehemissä kunnes "tietyt ongelmat on ratkaistu".

Näihin "ongelmiin" kuuluvat matkailuministeri Rehavam Zeemin murhaajien kiinniottaminen, jotka ovat Ben-Eliezerin mukaan piiritettynä Arafatin kanssa. Samoin Syntymäkirkossa on hänen mukaansa "aseistettuja terroristeja".

Puolustusministerin mukaan Arafatin päämajaa ja kirkkoa piiritetään, kunnes aseistautuneet antautuvat. Palestiinalaislähteiden mukaan israelilaisten ja palestiinalaisten on määrä tavata torstaina keskustellakseen kirkon piirityksestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.