Bemari yllätti täysin uudella autolla, tarjolle vain yltiötehokas M-versio – voiman riittävyydestä huolehtii 750-heppainen V8

BMW XM on historian tehokkain M 4:01
Tältä näyttää BMW:n esittelemä XM-konseptiauto. Tuotantomallin XM esitellään ensi vuonna.

BMW juhlistaa M-divisioonansa 50-vuotista taivalta täysin uudella automallilla. Nyt paljastettu Concept XM osoittaa, että tehokkailla polttomoottoreilla on paikka baijerilaisvalmistajan sydämessä sähköautojen vyörystä huolimatta.

BMW:n juuri esittelemä Concept XM visioi historian tehokkainta M-sarjalaista, jonka on määrä tulla tuotantoon ensi vuonna. Tuolloin saksalaisvalmistajan suorituskykyisimmistä malleista vastaavan M-osaston perustamisesta tulee kuluneeksi puoli vuosisataa.

BMW XM on siinäkin mielessä poikkeuksellinen M-sarjan auto, ettei siitä ole tulossa lainkaan tavanomaista versiota. Näin ollen XM on ensimmäinen M-sarjalainen M1:n jälkeen, jonka kohdalla on päädytty samanlaiseen ratkaisuun.

Järeän katumaasturin kuoriin puettu M kätkee konepeltinsä alle 750 hevosvoimaa tuottavan V8:n. Ja vaikka polttomoottorilla varustettu konseptimalli kuulostaakin tänä päivänä jopa vähän erikoiselta, on XM sentään ladattavaa sorttia.

XM:n toimintamatka yhdellä latauksella tulee BMW:n mukaan olemaan noin 80 kilometriä. Ei-ladattavaa versiota ei ole tulossa tarjolle.

Uutuus tullaan valmistamaan Spartanburgin-tehtaalla Yhdysvalloissa. USA on Bemarin mukaan auton tärkein markkina-alue.

Lähde: BMW

Lue myös:

    Uusimmat