Belgian poliisi etsii vaarallista sotilasta, joka on uhkaillut virustutkijaa – mies katosi armeijan leiriltä mukanaan suuri määrä aseita

Belgiassa poliisi etsii raskaasti aseistautunutta sotilasta, joka on uhannut tappaa tunnetun virustutkijan. 

Jurgen Conings, 46, on uhkaillut toistuvasti tunnettua virustutkijaa Marc Van Ranstia ja tämän perhettä sekä useita muita ihmisiä.

Van Ranst on neuvonut Belgian viranomaisia koronapolitiikassa ja puhunut koronarokotteiden ja -rajoitusten puolesta. Hänet on nyt viety turvaan. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto AP. 

Poliisi pitää Coningsia vaarallisena

Poliisi kuvaa Coningsia äärioikeistolaiseksi ja pitää häntä vaarallisena. Mies on myös maan oikeusministeriön mahdollisten terroristien listalla äärioikeistosympatioidensa takia.

Conings oli lähtenyt eilen armeijan leiriltä mukanaan muun muassa neljä sinkoa ja suuri määrä muita aseita. Hänen autonsa oli löydetty hylättynä läheltä Hollannin rajaa. 

– Kysymys kuuluu nyt tietenkin, miten tämä on mahdollista. Miten sotilaalla, joka on uhkaillut ihmisiä jo ennen tätä, on vapaa pääsy tällaisten aseiden ääreen? Sitä ei voi hyväksyä, Belgian pääministeri Alexander De Croo ihmettelee.

De Croo vaatii maan puolustusvoimia ja turvallisuuspalvelua ryhtymään toimiin heti huomenna, että vastaavaa ei tapahdu enää uudestaan.

Poliisi varoittaa ihmisiä lähestymästä

Poliisi on varoittanut suurta yleisöä olemaan lähestymättä Coningsia, jos he näkevät hänet. Se on kehottanut myös Coningsia itseään ilmoittautumaan viranomaisille.

Paikallisen median mukaan mies on jättänyt useita jäähyväisviestejä.

Van Ranst sanoi puolestaan varhain tänään Twitter-viestissään, että "olkoon yksi asia selvä: tällainen uhkailu ei vaikuta minuun".

Lue myös:

    Uusimmat