Belgiassa löytynyt vainaja oli virustukijaa uhkaillut sotilas – pakeni toukokuussa tukikohdasta aselastin kanssa

Belgiassa itäosassa löydetty vainaja on toukokuussa tukikohdasta karannut, äärioikeistolaisista näkemyksistä epäilty sotilas. Asian vahvistivat puolustusministeri ja esikuntapäällikkö lausunnossa.

Mies pakeni toukokuun puolivälin tienoilla varastettuaan aseita tukikohdasta ja uhattuaan julkisuuden henkilöitä, sanoivat syyttäjät.

Sotilaan kuolinsyyksi epäillään itsemurhaa.

Sotilas oli viranomaisten mukaan ollut tarkkailulistalla, koska häntä epäiltiin äärioikeistolaiseksi. Häntä oli rangaistu sosiaalisessa mediassa julkaistuista rasistisista ja väkivaltaisista viesteistä.

Sadat poliisit ja armeijan henkilöstöön kuuluvat etsivät sotilasta sen jälkeen, kun tämän käyttämä auto löytyi hylättynä alueelta lähellä Hollannin rajaa. Auton sisällä oli sinko.

Sotilas palvellut muun muassa Afganistanissa

Sotilas oli tiettävästi palvellut Kosovossa, Irakissa ja Afganistanissa. Hänen uskottiin olleen aseistettu ja vaarallinen, koska hänen epäiltiin varastaneen aseita tukikohdasta, jossa hän toimi kouluttajana.

Sotilas oli uhannut muun muassa virologi Marc Van Ranstia, josta on tullut salaliittoteorioihin uskovien, koronaa epäilevien ja Belgian flaamilaisten äärioikeistolaisten kohde koronakriisin aikana.

Sotilaan ollessa karkuteillä Van Ranst ja tämän perhe vietiin salaiseen paikkaan.

–  Ajatukseni on (sotilaan nimi) sukulaisten ja lasten luona. Heille tämä on hyvin surullinen uutinen, sillä he menettivät isän, sukulaisen tai ystävän, Van Ranst tviittasi sunnuntaina.

Suomessa apua vaikeassa tilanteessa antaa esimerkiksi Mieli Suomen Mielenterveys ry:n kriisipuhelin, joka päivystää numerossa 09  2525  0111.


Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja