BBC: Yhdysvalloissa liittovaltio aikoo teloittaa ensimmäisen naisen liki 70 vuoteen – tapaus liittyy vuosien takaiseen hyytävään murhaan

Ainoan Yhdysvaltojen liittovaltion teloitusjonossa olevan naisen kuolinpäivää lykättiin jälleen – tappoi raskaana olevan naisen, jotta saisi vauvan itselleen 0:56
Kerroimme aiemmin: Montgomery murhasi vuonna 2007 raskaana olevan naisen ja kaappasi lapsen kohdusta.

Yhdysvalloissa vetoomustuomioistuin on antanut luvan panna toimeen maan ainoan kuolemansellissä olevan liittovaltion naisvangin teloituksen, kertoo BBC.

Jos Lisa Montgomery teloitetaan runsaan viikon kuluttua, hänestä tulee liki 70 vuoteen ensimmäinen nainen, joka teloitetaan liittovaltion määräyksellä Yhdysvalloissa.

Montgomery tuomittiin kuolemaan sen jälkeen, kun hän oli vuonna 2004 tappanut kuristamalla kahdeksannella kuulla raskaana olevan naisen Missourissa ja leikannut vauvan naisen vatsasta kaapatakseen sen itselleen.

Montgomeryn asianajajien mukaan hänellä on aivovamma, jonka nainen sai toistuvista pahoinpitelyistä lapsena, eikä hän näin ollen ymmärrä tekojaan.

Liittovaltion teloitukset olivat jäissä 17 vuotta, ennen kuin presidentti Donald Trump määräsi ne viime vuonna aloitettavaksi uudelleen. Jos loputkin kaavaillut teloitukset toteutuvat, Trumpin aikana on teloitettu enemmän ihmisiä kuin yhdenkään presidentin aikana yli vuosisataan.

Lue myös:

    Uusimmat