BBC: Wagner-kapinan jälkeen kadonneesta venäläiskenraalista julkaistiin valokuva

Kenraali Sergei Surovikinin uskotaan olleen läheinen lentoturmassa kuolleen Wagner-pomo Jevgeni Prigozhinin kanssa.

Venäläiskenraali Sergei Surovikinista on julkaistu valokuva ensimmäistä kertaa kesäkuisen Wagner-kapinan jälkeen.

Surovikinin uskotaan olleen läheinen viime kuussa lentoturmassa kuolleen Wagner-pomo Jevgeni Prigozhinin kanssa, eikä kenraalia ole nähty julkisuudessa Wagner-taistelijoiden kesäkuisen kapinan jälkeen.

Sosiaalisessa mediassa julkaistusta valokuvasta kertoi tänään BBC, mutta se ei voinut varmistaa kuvan aitoutta.

– Kenraali Surovikin on ulkona. Elossa, terve, kotonaan perheensä kanssa, Moskovassa. Kuva otettu tänään, kirjoitti venäläinen mediapersoona Ksenia Sobtshak eilen viestipalvelu Telegramissa.

Kuvassa miehellä on päässään aurinkolasit ja hän kävelee käsikynkkää punatukkaisen naisen kanssa, joka BBC:n mukaan muistuttaa Surovikinin Anna-vaimoa.

Lisäksi venäläistoimittaja Alexei Venediktov on kirjoittanut Telegramissa, että Surovikin on kotona perheensä kanssa, lomalla ja puolustusministeriön tavoitettavissa.

Kerrottiin saaneen potkut kapinan jälkeen

Venäläismediat kertoivat aiemmin Surovikinin saaneen potkut Venäjän ilma- ja avaruusvoimien komentajan paikalta. Median mukaan hänet on myös pidätetty. Hänen olinpaikastaan ei kuitenkaan ollut tietoa.

RIA Novostin lainaaman lähteen mukaan ilmavoimien esikuntapäällikkö Viktor Afzalov korvaa väliaikaisesti Surovikinin. Heinäkuussa Venäjän hallituspuolueen lainsäätäjä ja entinen armeijan upseeri sanoi, että Surovikin "lepää" ja "ei ole tavoitettavissa".

Wagner-pomo Prigozhin kuoli hämäränä pidetyssä lentoturmassa elokuun lopulla yhdeksän muun henkilön kanssa. Joukossa oli Wagnerin johtohenkilöitä ja taistelijoita. Prigozhinin oli uskottu olleen hengenvaarassa lyhyeksi jääneen kapinansa jälkeen.

BBC:n mukaan Surovikin nähtiin viimeksi julkisuudessa kesäkuussa kapinan aikana videolla, jossa hän vaati Wagnerin taistelijoita lopettamaan vastarinnan.

Surovikin on yksi Venäjän armeijan arvostetuimmista upseereista, joka keräsi mainetta Venäjän sotaoperaatioissa Syyriassa. Surovikin komennettiin viime lokakuussa johtamaan Venäjän Ukrainassa käymää sotaa, mutta hän sai lähteä toimesta jo tammikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat