Mainos

BBC: Näin Suomessa opetetaan turvapaikanhakijoita käyttäytymään – "Suomessa et voi ostaa vaimoa"

Suomen käytöskoulut maahantulijoille kiinnostavat myös Britanniassa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo Suomessa turvapaikanhakijoille järjestettävistä luennoista, joilla kerrotaan suomalaisista arvoista ja miten naisia kohtaan tulisi käyttäytyä.

BBC kertoo Suomen hallituksen haluavan varmistaa, että hyvin konservatiivisista kulttuureista peräisin olevat henkilöt tietäisivät mitä odottaa uudelta mahdolliselta kotimaaltaan.

Juttuun haastateltu Johanna kertoo luennoillaan esimerkiksi, että Suomessa ei voi ostaa vaimoa ja että täällä naisilla ja miehillä on samat oikeudet.

– Mutta voit mennä täällä discoon naisen kanssa. Muista vain, että vaikka hän tanssisi hyvin lähellä sinua ja olisi pukeutunut lyhyeen hameeseen, se ei tarkoita, että hän haluaisi harrastaa seksiä kanssasi, Johanna luennoi Raaseporin vastaanottokeskuksessa turvapaikanhakijoille BBC:n mukaan.

Luennoilla keskusteltiin myös Suomen rikoslaista, jotta miehet tietäisivät, mitä seurauksia epäsopivalla koskettelulla voi olla.

Johanna perustelee BBC:lle luentojen tarpeellisuutta sillä, että mikäli hyvin erilaisista kulttuureista saapuvat miehet eivät heti saa tietoa suomalaisista tavoista ja säännöistä, he eivät koskaan kotiudu kunnolla Suomeen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.