Mainos

AL: Äiti säikähti ihastusta hätämajoituksessa: ”Voisiko miehille tiedottaa, että 15-vuotias on lapsi?”

Teinitytön äiti on huolissaan tyttärensä kanssakäymisestä turvapaikanhakijamiesten kanssa Tampereella, kertoo Aamulehti.

Tampereen kaupunki järjesti eilen yleisötilaisuuden hätämajoitusyksiköistä Koukkuniemen vanhainkodin alueella ja Kaupin sairaalan tiloissa. Yleisö sai esittää kysymyksiä paikalle olleille asiantuntijoille. Huolestunut äiti halusi kysyä, ottavatko virkamiehet kulttuurierot tarpeeksi hyvin huomioon.

Äiti kertoi olevansa periaatteessa maahanmuuttomyönteinen, mutta pitävänsä ongelmallisena 15-vuotiaan tyttärensä tapaa mennä omin lupinensa Koukkuniemen hätämajoitusyksikön alueelle viettämään aikaa turvapaikanhakijoiden kanssa.

– Ihastusta on ilmassa. En pysty valvomaan kaikkea, ja sosiaalisessa mediassa he viestittelevät ahkerasti. Miehiltä on tullut viestejä, että he ovat rakastuneita tyttäreeni ja haluavat tavata ja suudella, äiti sanoi Aamulehden mukaan.

– Olen yrittänyt kaikkeni, enkä sano, etteikö tyttäreni olisi myös ollut aktiivinen. En tiedä mitä pitäisi tehdä, muutammeko pois.

Äiti kertoo Aamulehden mukaan olleensa yhteydessä niin poliisiin kuin suoraan miehiin, joista osa oli ottanut hänen pyyntönsä hyvin vastaan. Äiti toivoo, että miehille tiedotettaisiin Suomen laista, jonka mukaan 15-vuotias on vielä lapsi.

– 15-vuotias tyttö pienessä paidassa lähettää turvapaikanhakijoiden kulttuurissa kenties erilaisen viestin, ja ymmärrän sen, etteivät asiat muutu heti. Mutta suomalaisesta kulttuurista ja laeista pitäisi tiedottaa, ettei tule ongelmia.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen ylikonstaapeli Virpi Kaltio vastasi äidille voivansa keskustella tämän kanssa lisää tilaisuuden jälkeen.

Kaltion mukaan hätämajoitusyksiköissä on kerrottu perusasioita suomalaisesta kulttuurista ja laeista muun muassa pahoinpitelyn ja suojaikärajojen osalta. Lisäksi Kaltion mukaan on kerrottu, miten ihmisiä voi lähestyä väärinymmärrysten välttämiseksi. 

– Olen korostanut, että Suomessa täysi-ikäisyyden raja on 18 vuotta. Olen myös korostanut, että ei on ei, siinä ei ole vastaan sanomista, Kaltio sanoi Aamulehden mukaan.

Aamulehti kertoo, että Koukkuniemen Lehtelään on hätämajoitettu 270 turvapaikanhakijaa ja Kaupin sairaalaan 55 henkilöä kahdelle osastolle. Yleisötilaisuudessa oli lehden mukaan paikalla noin 70 tamperelaista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja