BBC: Myös Venäjä käynnisti omat ilmasotaharjoitukset

Venäjä on käynnistänyt oman suuren ilmasotaharjoituksen samaan aikaan kun Nato ja sen kumppanimaat harjoittelevat Pohjoismaissa.

Venäläismedioita lainaavan BBC:n mukaan Venäjän keskisellä sotilasalueella eilen alkaneeseen harjoitukseen osallistuu 250 lentokonetta. Puolustusministeriön mukaan kyse on yllätysharjoituksesta joukkojen taisteluvalmiuden tarkastamiseksi.  

Norjan, Ruotsin ja Suomen isännöimään Arctic Challenge -harjoitukseen maiden pohjoisosassa osallistuu samaan aikaan 115 konetta. Suomi osallistuu harjoitukseen 16 Hornet-hävittäjällä.  

Medioiden mukaan Venäjän harjoituksessa muun muassa laukaistaan risteilyohjuksia strategisista pommikoneista harjoitusmaaleihin, jotka sijaitsevat Komin tasavallassa. Nelipäiväinen ilmasotaharjoitus pohjustaa suurempaa sotaharjoitusta lähikuukausien aikana.  

Itämerellä järjestetään Arctic Challenge -harjoituksen päätyttyä suuri Naton johtama merisotaharjoitus. Tähän 5. kesäkuuta alkavaan Baltops-harjoitukseen osallistuu 4500 sotilasta 17 maasta sekä kymmeniä aluksia ja lentokoneita.

Harjoituksessa muun muassa käväisee kaksi amerikkalaista strategista B-52-pommikonetta.  

Baltops-harjoitus on järjestetty vuosittain jo usean vuosikymmenen ajan. Suomi ja Ruotsi ovat mukana myös tässä harjoituksessa.  

Lue myös:

    Uusimmat