Mainos

BBC: Myös Venäjä käynnisti omat ilmasotaharjoitukset

Venäjä on käynnistänyt oman suuren ilmasotaharjoituksen samaan aikaan kun Nato ja sen kumppanimaat harjoittelevat Pohjoismaissa.

Venäläismedioita lainaavan BBC:n mukaan Venäjän keskisellä sotilasalueella eilen alkaneeseen harjoitukseen osallistuu 250 lentokonetta. Puolustusministeriön mukaan kyse on yllätysharjoituksesta joukkojen taisteluvalmiuden tarkastamiseksi.  

Norjan, Ruotsin ja Suomen isännöimään Arctic Challenge -harjoitukseen maiden pohjoisosassa osallistuu samaan aikaan 115 konetta. Suomi osallistuu harjoitukseen 16 Hornet-hävittäjällä.  

Medioiden mukaan Venäjän harjoituksessa muun muassa laukaistaan risteilyohjuksia strategisista pommikoneista harjoitusmaaleihin, jotka sijaitsevat Komin tasavallassa. Nelipäiväinen ilmasotaharjoitus pohjustaa suurempaa sotaharjoitusta lähikuukausien aikana.  

Itämerellä järjestetään Arctic Challenge -harjoituksen päätyttyä suuri Naton johtama merisotaharjoitus. Tähän 5. kesäkuuta alkavaan Baltops-harjoitukseen osallistuu 4500 sotilasta 17 maasta sekä kymmeniä aluksia ja lentokoneita.

Harjoituksessa muun muassa käväisee kaksi amerikkalaista strategista B-52-pommikonetta.  

Baltops-harjoitus on järjestetty vuosittain jo usean vuosikymmenen ajan. Suomi ja Ruotsi ovat mukana myös tässä harjoituksessa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.