BBC: Herttuatar Meghan antoi harhaanjohtavan lausunnon oikeudessa – pyysi anteeksi

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen suosio on sukeltanut äkisti – tässä syy 1:14
Prinssi Harryn ja Meghan Marklen suosio on sukeltanut tänä vuonna äkisti – tässä syitä romahduksen taustalla, katso video!

Lausunto liittyy Meghan Marklen yksityisyyttä koskevaan tapaukseen. Asiasta uutisoi BBC

Sussexin herttuatar on pyytänyt tuomioistuimelta anteeksi harhaanjohtavan lausunnon antamista. 

Oikeudessa kerrottiin keskiviikkona aiemmasta poiketen Meghanin pyytäneen avustajaansa keskustelemaan elämäkerran tekijöiden kanssa. 

Sussexien tiedottaja kertoi aiemmin, että pariskunta ei olisi osallistunut Finding Freedom -elämänkerran tekoon. Teoksen ovat kirjoittaneet Omid Scobie ja Carolyn Durand.

Pariskunnan entinen viestintäsihteeri Jason Knauf tyrmäsi väitteet oikeudessa keskiviikkona.

Knauf sanoo, että kirjasta ”keskusteltiin rutiininomaisesti” ja että siitä keskusteltiin ”usein suoraan herttuattaren kanssa lukuisia kertoja kasvotusten ja sähköpostitse”. 

Knauf kertoo myös kirjailijoiden kanssa suunnitelluista tapaamisista. Hänen mukaansa Meghan olisi antanut hänelle tiettyjä aiheita, joita jakaa kirjailijoiden kanssa. Tällainen oli esimerkiksi herttuattaren ”erittäin vähäinen yhteys” sisaruksiinsa lapsuudessa.

Meghan kertoi unohtaneensa tapahtumat, eikä hänen ollut sanojensa mukaan tarkoitus johtaa harhaan.

Lehti pyrkii kumoamaan tuomion

Meghan haastoi Mail on Sunday -lehden kustantajat oikeuteen yksityisyyteensä liittyen. Lehti julkaisi herttuattaren kirjoittaman kirjeen isälleen. 

Meghan voitti yksityisyyteensä liittyneen oikeustaistelun aiemmin tänä vuonna, kun korkein oikeus tuomitsi kirjeen julkaisemisen laittomaksi.

Lehden omistaja Associated Newspapers pyrkii kumoamaan tuomion. Yhtiö väittää kirjeen olleen laadittu ”julkisen kulutuksen mahdollisuutta” ajatellen.

Lue myös:

    Uusimmat