Bayern München teki sen taas! Dortmund suli Bundesliigan dramaattisella päätöskierroksella

Tulosruutu 27.5.: Bundesliigan mestaruustaistelussa uskomaton loppuhuipennus

Bayern München valloitti jalkapallon Saksan Bundesliigan mestaruuden jo 11. kerran peräjälkeen. Mestaruuden ratkaisi tasapisteillä toiseksi jäänyttä Borussia Dortmundia parempi maaliero.

Baijerilaiset voittivat päätöskierroksella FC Kölnin vieraskentällä 2–1. Kahden pisteen sarjajohdossa päätöskierrokselle lähtenyt Dortmund olisi siis tarvinnut Mainzia vastaan kotonaan voiton päästäkseen juhlimaan ensimmäistä mestaruuttaan sitten kauden 2011–2012, mutta keltapaidat joutuivat tyytymään pistejakoon maalein 2–2.

Dortmundin Sebastien Haller epäonnistui avausjaksolla 0–1-tilanteessa rangaistuspotkussa, ja Mainz teki pian tämän jälkeen 0–2-osuman. Raphael Guerreiron kavennusmaali syntyi 69 minuutin kohdalla ja Niklas Sülen tasoitus kuudennella lisäaikaminuutilla.

Kölnissä isäntäjoukkue nousi 81 minuutin kohdalla Dejan Ljubicicin rangaistuspotkulla 1–1:een, ja Bayernin jääminen tasapeliin olisi tehnyt Dortmundista tuloksesta riippumatta mestarin. Jamal Musiala onnistui kuitenkin Bayernille vielä 89 minuutin kohdalla, ja tämä maali ratkaisi mestaruuden kohtalon.