Barbie täytti 54 – tiesitkö, että muovikuoren alla piilee salattu elämä!

Barbie täytti 54 vuotta. Mitä kaikkea keski-iän ylittäneen kaunottaren menneisyyteen mahtuu? Ainakin paljon lemmikkejä, monta suhdekarikkoa Kenin kanssa, matkan varrella kadonneita sisaruksia ja satoja ammatteja.

Barbie täytti 9. maaliskuuta 2013 54 vuotta. Ensimmäistä kertaa hemaiseva kurvitar esiteltiin lelualan suurtapahtumassa, American International Toy Fair -messuilla 1959. Ensimmäisenä vuonna barbieita myytiin yli 350 000 kappaletta.

Tiedätkö, millaisia korkokenkiä Barbie käyttää? Entä kuinka monta ammattia hänellä on? Mikä on Barbien oikea nimi?

Tyylitaju. Barbie suosii stiletto- eli piikkikorkokenkiä – itse asiassa hän on käyttänyt niitä jopa harrastaessaan laskuvarjohyppyä. Ensimmäisellä barbiella oli yllään musta-valkoinen, raidallinen uimapuku, avokärkiset korkokengät ja aurinkolasit.

Uranainen. Barbie haluaa vielä 54-vuotiaanakin työskennellä täysillä, eikä edes unelmoi eläkepäivistä. Vuonna 2010 Barbie ryhtyi uutisankkuriksi ja toimittajaksi. Ensimmäiseksi Barbie työskenteli mallina, mutta vuosien aikana hänet on nähty sadoissa eri ammateissa, muun muassa hammaslääkärinä, lääkärinä, palomiehenä, astronauttina, poliisina, hyväntekeväisyysjärjestön työntekijänä ja luonnontieteilijänä.

Oikea nimi. Ruth Handleria, yhtä barbeja valmistavan Mattelin perustajista, voidaan pitää nuken äitinä. Hän sai inspiraation leluun tyttäreltään, joka leikki aikuisia ihmisiä muistuttavilla paperinukeilla. Barbie sai myös nimensä Handlerin tyttäreltä, Barbaralta. Barbien kokonimenä voidaankin pitää Barbara Millicent Robertsia. Barbien koko nimi lukee muuten myös nuken passissa! Barbien esikuva oli saksalainen Bild Lilli -nukke, jota valmistettiin vuosina 1955–1964. Mattel osti oikeudet Lilli-nukkeen vuonna 1964.


Kotipaikkakunta. Barbie on kotoisin kuvitteellisesta kaupungista nimeltä Willows, joka sijaitsee Yhdysvaltain Wisconsinissa. Tarinan mukaan Barbie kävi lukion kotipaikkakunnallaan.

Sisarukset. Barbiella on neljä siskoa: Skipper, Stacie, Kelly ja Krissy. Aikaisemmin Barbiella oli myös kaksi nuorempaa sisarusta, sisko nimeltä Tutti ja veli nimeltä Todd, jotka tosin ovat kadonneet jonnekin 54 ikävuoden aikaan.


Ystävät. Barbien paras ystävä on Midge, joka luotiin 1963. Mattel sai paljon kritiikkiä jo varhaisina Barbie-vuosinaan nuken viestimästä naiskuvasta ja mahdottomista vartalon mittasuhteista, ja Midge luotiin vastaiskuksi tälle. Pisamaposkinen ja tyttömäinen Midge on naimisissa ja äiti. Barbien laajaan ystäväjoukkoon on kuulunut myös pyörätuolilla liikkuva nainen nimeltään Becky.

Rakastettu. Vaikka Barbie on heilastellut jo vuosia saman miehen, Kenin, kanssa, ei pariskunta ole päätynyt ikinä naimisiin. Vuonna 2004 Mattel kertoi rakastavaisten eronneen, mutta onneksi 2011 unelmapari päätyi taas yhteen.


Rakkaat lemmikit. Barbieta voisi muuten kutsua myös eläinrakkaaksi: hänellä on nimittäin yli 40 lemmikkiä, joiden joukkoon lukeutuu muun muassa koiria, hevosia, poneja, kissoja, papukaisa, simpanssi, panda, leijonanpentu, kirahvi ja seepra.


 Jenni Junkala

Lähteitä: Huffington Post Style, about.com, funtrivia.com, Splash News, Mattel

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja