Mainos

Bangladeshin oppositio: Aktivisteja otettu kiinni terrorijahdin varjolla

Bangladeshissa hallitusta syytetään oppositioaktivistien kiinniotoista islamisteja vastaan suunnatun poliisioperaation varjolla. Oppositiossa olevan kansallispuolueen johtaja Fakhrul Islam Alamgirin mukaan satoja oppositioaktivisteja olisi otettu kiinni poliisioperaatiossa, uutisoi BBC.

Bangladeshin hallitus on kiistänyt oppositiojäsenten kiinniotot.

Bangladeshin poliisi aloitti perjantaina viikon mittaisen suuroperaation, jonka tarkoituksena on saada kiinni toisinajattelijoihin ja uskonnollisiin vähemmistöihin kohdistuvaa väkivaltaa harjoittavia. Operaatiossa on pidätetty BBC:n mukaan jo noin 3000 ihmistä. Kriitikkojen mukaan osa kiinniotetuista on kuitenkin "tavallisia rikollisia", joilla ei ole tekemistä maata piinaavien väkivaltaisuuksien kanssa.

Muslimienemmistöisessä Bangladeshissa on kolmen vuoden aikana tapettu liki 50 aktivistia tai uskonnollisen vähemmistön edustajaa, ja viime aikoina väkivalta on vain kiihtynyt. Al-Qaida ja Isis ovat kertoneet tehneensä suurimman osan hyökkäyksistä. Bangladeshin pääministerin Sheikh Hasinan hallitus on kuitenkin syyttänyt veriteoista bangladeshilaisia islamisteja ja kiistänyt, että niillä olisi yhteyttä kansainvälisiin äärijärjestöihin.

Hasina on vannonut tekevänsä lopun väkivallasta.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.