Mainos

Bangladesh kipeästi avun tarpeessa

Arviolta puolet Bangladeshin 130 miljoonasta ihmisestä on joutunut välillä evakkoon monsuunisateiden nostattamien tulvien tieltä. Maata uhkaa humanitaarinen kriisi.

Tulvien koettelemaa Bangladeshia uhkaa humanitaarinen kriisi, varoitti maan Punainen puolikuu -järjestö. Rankkojen monsuunisateiden takia enimmillään kaksi kolmannesta maan pinta-alasta oli veden alla, ja arviolta puolet 130 miljoonasta ihmisestä on joutunut välillä evakkoon, heistä miljoonat veden eristämille maakaistaleille avun ulottumattomiin.

Arviolta 500 ihmistä on tähän mennessä saanut surmansa tulvassa, joka saattaa jatkua vielä viikkoja.

- Monsuunikausi on vasta alussa ja kestää vielä kaksi kuukautta, Punaisen puolikuun johtaja Tony Marion sanoi.

Bangladeshin hallitus on vedonnut hätäavun saamiseksi kansainväliseen yhteisöön, ja YK:n ruokajärjestö WFP on jo vienyt maahan 700 tonnia ruoka-apua. Miljoonat ovat vailla suojaa, ja vatsataudit leviävät puhtaan juomaveden puutteen takia. WFP:kin varoittaa kriisin olevan käsillä.

Köyhän Bangladeshin varat eivät ole riittäneet tulvilta suojautumiseen, sillä jokien pengertäminen ja ruoppaaminen maksaisi suuria summia. Tulvat ovat jokavuotinen vitsaus maassa, jonka alavaa maaperää halkovat kymmenet Bengalinlahteen virtaavat joet.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.