Mainos

Baltiassa jyrähtävä ukkosmyrsky tuo huomenna rankkasateita Suomeen – ”Tämä kannattaa noteerata”

Keski-Euroopan ja Baltian yli virtaava hyvin lämmin ilma tuo alueelle huomiseksi ukkosmyrskyn, joka tuo rankkasateita myös Suomeen.

Sateita on huomenna odotettavissa koko päiväksi erityisesti maan etelä- ja itäosiin, ja iltapäivästä ne leviävät myös maan keskiosaan sekä yhä lännemmäs.

– Voidaan odottaa runsaita sateita. Kunnon sade, ei mitään leikkijuttuja, painottaa Forecan meteorologi Juha Föhr MTV Uutisille.

Voimakkaimpien sateiden alueella lämpötilat ovat 15 asteen korvilla, kun taas lounaassa ja Pohjois-Pohjanmaalla lämpötila voi olla 20 asteessa.

Jopa ukkosia

Erittäin lämpimät ilmamassat tuovat myös ukkosia. Ukkoset voivat yltää Suomeenkin, mutta erityisen voimakkaita ukkoset ovat Baltian itäpuolella iltapäivän ja illan aikana. Myös Pietarissa voidaan odottaa hyvin voimakkaita ukkosia.

Baltian matkailijoiden kannattaakin varautua rankkasateisiin ja huonoon säähän.

– Veneilijöiden kannattaa olla aika tarkkana erityisesti Suomenlahdella. Voi tulla aika äkkiäkin kaikenlaista säätä, mihin sisältyy riskejä. Kannattaa seurata tilannetta ja säätutkia, Föhr varoittaa merellä liikkujia.

– Tämä kannattaa noteerata, hän painottaa poikkeuksellisen huonoa säätä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.