"Voimakas myräkkä saapumassa" – tältä näyttää viikonlopun sää

Lauantaiksi odotettu myrsky saattaakin väistää Suomen – meteorologi Miina Manninen esittelee koko viikonlopun sääkartat 4:34

Viikonlopuksi odotettu myrsky saattaakin väistää Suomen. Tuoreimpien ennusteiden mukaan kaikista kovimmat tuulet ovat jäämässä Suomen eteläpuolelle.

– Joka tapauksessa sieltä on voimakas myräkkä saapumassa. Ja tuo matalapaineen keskus tämän hetken ennusteen mukaan kulkee Etelä-Suomen ylitse, kertoo meteorologi Miina Manninen.

Mannisen mukaan sadealue saapuu jo huomisaamuna lounaasta etelärannikolle.

– Kaikista voimakkaimmat tuulet kehittyvät matalapaineen eteläpuolelle ja lounaispuolelle. Myrskypuuskia voi siis olla Viron puolella.

Suomessakin tuulet voimistuvat, mutta ennen kaikkea matalapaine tuo maahan runsaita sateita.

– Sadealue vaikuttaisi iskevän voimakkaimmin Lounais-Suomeen. Esimerkiksi Hangossa saattaa tulla lauantaina useita kymmeniä millimetrejä vettä.

Matalapaine ja sateet väistyvät

Lauantai on Suomessa kaiken kaikkiaan hyvin sateinen, mutta matalapaineen väistyessä myös sateet väistyvät viimeistään yön aikana kokonaan.

– Sunnuntaiaamu on laajalti poutainen. Sunnuntaina päivän aikana sadekuuroja on taas jonkin verran liikkeellä. Sunnuntai on myös viikonlopun lämpimimpiä päivä lämpötilojen noustessa 20 asteeseen, ehkä jopa asteen tai pari sen yli.

Manninen ei lupaa helteitä vielä ensi viikollekaan.

– Ensi viikko näyttää vähän keskiarvoja viileämmältä,  mutta ei näin sateiselta enää. 

Lue myös:

    Uusimmat