Mainos

Tänään kello 15 rytisee eniten – salamamäärät olivat huippulukemissa jo eilen: ”Kyllä siitä tänään mennään heittämällä yli”

6:58

Helteet ovat tänäänkin jatkuneet, mutta niiden lomassa on tullut myös ukkosia. Rajuimpia ukkoskuuroja odotetaan iltapäivään ja alkuiltaan. Sademäärät voivat päivän mittaan kertyä erittäin runsaiksi, kertoo meteorologi Kristian Roine MTV Uutiset Livessä.

– Ukkosia saadaan tänään erityisesti Länsi-Suomen alueella. Niitä tulee eniten Satakunnan ja Pirkanmaan seudulla ja siitä sitten aivan Oulun korkeudelle asti ja koillisen suuntaan ulottuvalla vyöhykkeellä, Roine kertoo.

– Myös Pohjois-Lapissa on epävakaista ilmamassaa ja sielläkin on odotettavissa reippaita ukkosia tänään, hän jatkaa.

Ukkosista annettiin eilen varoituksia ja kovia ukkosia on odotettavissa myös tänään.

– Ukkosia on nyt vielä laajemmalla alueella, kuin mitä eilen arvioitiin. Ilmamassa on erittäin lämmintä ja maan pinnan lähellä se on myös hyvin kosteaa eli ainekset komeisiin kesäukkosiin on olemassa. Kyllä varoitukset ovat ihan paikallaan tänään, Roine sanoo.

Myös tulvimista saattaa esiintyä paikallisesti.

– Jos tällainen iso ukkoskuuro sattuu kaupungin kohdalle, niin kyllä ne sademäärät ovat paikallisesti niin suuria, että kaupungin kadut saattavat vähän aikaa tulvia.

Jos kesäiseksi myrskybongariksi mielii, niin ainakin salamamäärät ovat olleet suuria.

– Eilen tuli alkuiltaan mennessä noin viitisentuhatta salaman iskua. Kyllä siitä heittämällä mennään tänään yli. Lukema voi asettua jopa viiden ja kymmenen tuhannen välille, Roine kertoo.

Roine kehottaa erityisesti veneilijöitä seuraamaan tänään säätutkia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja