Baltian maille oma jääkiekkoliiga: "Lajista tulee entistäkin viehättävämpää"

Baltian maat saavat oman jääkiekkoliigan. Seurat ja jääkiekkoliitot ovat tehneet yhteistyötä projektin hyväksi. Sarja on tarkoitus polkaista käyntiin marraskuun 27. päivä. Aiheesta kertoo Postimees.

Jokaisesta maasta tulee olemaan mukana kaksi joukkuetta. Ensimmäisellä kaudella mukana ovat Latvian HK Liepaja ja HK MOGO, Liettuan Hockey Punks ja Kaunas Hockey sekä Viron HK Tartu Välk 494 ja Narva PSK.

Ensimmäinen kierros pelataan 27-29. marraskuuta. Molemmissa lohkoissa on kolme joukkuetta. Lohkot on nimetty jääkiekkolegendojen, Darius Kasparaitisin ja Sandis Ozolinsin mukaan. Lohkovaihe pelataan yksittäisenä sarjana. Neljän parhaan joukkueen kierros pelataan 18-20. joulukuuta. Jokainen joukkue kohtaa toisensa kertaalleen ja sarjan mestari on eniten pisteitä kerännyt joukkue.

– Baltian maiden jääkiekkoympyröiden yhdistyminen ja Latvian vahvoihin jääkiekkoperinteisiin liittyminen on erittäin tärkeää Viron jääkiekon tason nostamisessa. Baltian liigan korkea taso tarjoaa nuorille kotimaan pelaajille paremman mahdollisuuden. Korkeampi taso tekee jääkiekosta entistäkin viehättävämpää kaikille, Viron jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rauno Parras sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja