Mainos

Balin pommi-iskujen tutkimukset jatkuvat

Indonesian poliisin mukaan Balin pommi-iskujen tutkimukset keskittyvät ääri-islamilaisiin militantteihin, joita on syytetty aiemmista verisistä pommi-iskuista Indonesiassa.

Indonesian poliisi on jatkanut Balin pommi-iskujen johtolankojen etsimistä. Lauantaina tehdyissä iskuissa kuoli 22 ihmistä, heidän joukossaan kolme itsemurhapommittajaa. Kuolleista 17 on indonesialaisia ja viisi ulkomaalaisia. Ainakin kaksi australialaista on kuollut ja kaksi on kateissa iskun jäljiltä, kertoo Australian ulkoministeri Alexander Downer. Myös yksi japanilainen turisti on kuollut iskussa.

Tutkimukset keskittyivät räjähdyspaikalla otettuun amatöörivideoon, jossa näkyy kuinka reppuselkäinen mies astuu sisään ravintolaan vain muutamaa hetkeä ennen räjähdystä. Poliisi julkisti myös itsemurhapommittajien kuvat vihjeiden saamiseksi.

Turvallisuusministeriön terrorismin vastaisen osaston päällikön Ansyaad Mbain mukaan tutkimukset keskittyvät ääri-islamilaisiin militantteihin, joita on syytetty aiemmista verisistä pommi-iskuista Indonesiassa. Mikään ryhmä ei ollut vielä ilmoittautunut itsemurhaiskujen tekijäksi.

Iskuissa haavoittui satakunta ihmistä, joista suurinta osaa hoidettiin iskupaikan lähellä sijaitsevassa Denpasarin sairaalassa. Joitakin vaikeasti haavoittuneita lennätettiin hoitoon myös Darwiniin Australiaan ja Singaporeen.

Ravintolatyöntekijä Ketut Dean valitteli tänään, ettei Jimbaran rantaravintoloissa juuri ole asiakkaita.

- Miksi tämän piti tapahtua Balille taas? Mitä me olemme tehneet kenellekään? Me emme protestoi, emmekä aiheuta levottomuuksia. Miksi siis Bali, hän kyseli.

Vuonna 2002 yli 200 ihmistä sai surmansa Balilla yökerhoon tehdyssä pommi-iskussa. Syyskuussa viime vuonna kymmenen ihmistä kuoli Australian Jakartan-suurlähetystöön tehdyssä pommi-iskussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.