Baba Lybeck: Kokemus ylikunnosta pelasti triathlon-treenit

Toimittaja Baba Lybeck on saanut vakuutella voivansa hyvin hoikasta ulkomuodostaan huolimatta.

Kahdeksas Tanssii Tähtien Kanssa -kausi huipentuu tanssin, musiikin ja hyvän tekemisen iltaan. UNICEF Tanssii Tähtien Kanssa -lähetys tuo yhteen tanssiohjelman rakastettuja tähtioppilaita tärkeän asian puolesta. Paluun parketille tekee myös Tanssii Tähtien Kanssa -kaudella viime vuonna nähty Baba Lybeck.

Toimittaja ja juontaja Baba Lybeck tunnetaan Uutisvuoto-ohjelma ylituomarina ja juontajana sekä kovana kuntoilijana. Tanssilähetykseen Lybeck lupaa villejä yllätysliikkeitä.

– Toki esitys riippuu paljon Mikosta, hän tekee koreografian. Muutama vaarallinen tilanne pitää kuitenkin aina olla, hyväntuulinen nainen nauraa.

Tanssitreenit tulevat lisänä Lybeckin aktiiviseen kuntoiluun. Juontaja on tunnettu terveistä elämäntavoistaan ja urheilusuorituksistaan. Noin kuukausi sitten Lybeck osallistui täysipitkään triathloniin, johon kuuluu 3,8 kilometriä uintia, 180 kilometriä pyöräilyä ja maratonjuoksu.

– Tällä hetkellä on tällainen lepuutteluvaihe. Katsotaan sitten ensi vuonna, että mitä keksin. Tuollaisesta suorituksesta pitää kyllä toipua, nyt en vähään aikaan tee sellaisia todella pitkiä suorituksia. Tanssi on tosi hyvä palautusharjoitus, sitä ja kahvakuulaa pystyy tekemään hyvin. Niitä pystyy harrastamaan ilman, että se kuluttaa liikaa.

Palautumisen ja jaksamisen suhteen Lybeck tietää mistä puhuu, sillä hän on oppinut virheistään. Muutama vuosi sitten juontaja meni ylikuntoon.

– Minulla oli silloin liikaa työstressiä ja liian kovaa kuntoilua. Huomasin sen itse, ei oikein kulkenut ja pulssi nousi heti korkealle, ei vain tehnyt yksinkertaisesti mieli liikkua. Ei se missään tapauksessa ole vaarallista, sitten ei vaan liikuta. Ylikunnosta palautuminen normaaliksi kestää monta kuukautta.

Lybeck kokeekin, että hänen aiemmat kokemukset ovat auttaneet myös siinä, että treenaaminen triathlonia varten ei mennyt yli ja palautuminen on sujunut mallikkaasti.

– Ehdottomasti osaan nyt varoa ja sen takia tuo triathlonkin meni varmasti niin hyvin, koska en ole eläessäni harjoitellut niin paljoa kun esimerkiksi tänä vuonna. En koskaan. Se kokemus varmasti ikään kuin pelasti siltä, että ei tullut mitään vammoja tai ylikuntoa. Tiesin, että pitää edetä maltilla.

Ei ole tavanomaista, että hoikan naisen terveyttä epäillään. Myös hyväkuntoinen Baba on kohdannut ennakkoluuloja ulkomuodostaan.

– Sitä on kyselty, että syötkö sinä tarpeeksi? Ihan pienestä pitäen se on ollyt minulle arkipäivää. Nuorempana töissä oltiin sitä mieltä, että minulla on anoreksia. Sitten minun piti aina vakuuttaa ja todistaa, että syön hirveästi. Enää nyt ei niin tarvitse vakuutella.

Reipas Lybeck ei kuitenkaan jaksa välittää ihmisten ihmettelystä, sillä itse hän tietää rajansa ja pitää huolta terveydestään.

– Sellaista se on, kaikilla on omansa. En minä pystyisi liikkumaan näin paljon, ellen söisi, en välitä kommenteista, eikä minun tarvitse miettiä tällaisia.

UNICEF Tanssii Tähtien Kanssa -erikoislähetys kruunaa syksyn upean tanssikauden sunnuntaina 24.11. MTV3:lla ja MTV Katsomossa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja