Mainos

Avustajan murha kuohuttaa palestiinalaisia

Jasser Arafatin avustajan surma kuohuttaa palestiinalaishallintoa.

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin korkea-arvoinen neuvonantaja, toimittaja Khalil al-Zebin, on ammuttu Gazassa, kertoivat sairaalalähteet. Tapaus herättää huolta väkivaltaisuuksien kohdistumisesta palestiinalaisiin toimittajiin.

Tuntemattomat hyökkääjät ampuivat Zebiniä tiistain vastaisena yönä hieman puolenyön jälkeen. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa haavoihinsa. -Tämä salamurha on halveksittava teko. Se kohdistui merkittävään palestiinalaiseen henkilöön, joka työskenteli kansallisen edun ja kansansa puolesta, Arafat totesi toimittajille Ramallahissa.

Zebin oli Arafatin pitkäaikainen avustaja. Hän toimitti kuukausittain ilmestyvää lehteä, joka keskittyi Israelin vankiloissa olevien palestiinalaisten asioihin. Palestiinalaistoimittajat ovat jo pitkään vaatineet palestiinalaishallintoa tutkimaan toistuvia hyökkäyksiä toimittajia vastaan Länsirannalla ja Gazassa.

-Uskon, että palestiinalaisten hallitus ja turvallisuusjoukot ryhtyvät kaikkiin mahdollisiin toimiin, jotta tämä yhteiskunnan rakennetta uhkaava kaaos saadaan loppumaan, vakuutti puolestaan palestiinalaisneuvottelija Saeb Erekat.

Kolme viikkoa sitten palestiinalaishallintoon kytköksissä olevan lehden toimituspäällikön auto sytytettiin tuleen Gazassa. Helmikuussa Ad-Dar-lehden rakennukset joutuivat ilkivallan kohteeksi, ja tammikuussa naamioituneet miehet pahoinpitelivät Al-Arabiya-television toimittajan sairaalakuntoon.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.