Avopuolisonsa kuoliaaksi kuristanutta miestä epäillään taas taposta – myös lukuisista rikoksista tuomittu nainen vangittiin epäiltynä

Avovaimonsa kuoliaaksi vuonna 2012 kuristanutta miestä epäillään jälleen taposta.

Mies vangittiin rikoksesta epäiltynä Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa tänään aamupäivällä. Henkirikoksen epäillään tapahtuneen viime viikonlopun aikana Hämeenlinnassa. Miehen vangitsemista vaati poliisi. 

Miehen kanssa samaan aikaan Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa vangittiin taposta epäiltynä nelikymppinen nainen. Myös naisen rikosepäily liittyy viime viikonlopun tapahtumiin Hämeenlinnassa.

Molemmat on tuomittu aiemmin lukuisia kertoja useista eri rikoksista. Nainen on tuomittu ainakin pahoinpitelyistä, rattijuopumuksista sekä lievästä eläinsuojelurikoksesta ja eläinsuojelurikkomuksesta.

Miehellä on kontollaan rikostuomioita ainakin 2000-luvun alusta lähtien. Tapauksista synkin liittyy tapahtumiin vuonna 2012, jolloin mies kuristi hengiltä avopuolisonsa.

STT kertoi tapauksen oikeuskäsittelyn aikaan, että mies oli jäänyt aiemmin kahdesti kiinni avovaimonsa pahoinpitelystä. Toisella kerralla hän oli pistänyt naista fileerausveitsellä. Kun pahoinpitelyiden oikeuskäsittely lähestyi, mies kuristi naisen kuoliaaksi.

Hovioikeus tuomitsi miehen vuonna 2013 taposta 8 vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen. 

Juttua muokattu 6.7. kello 13.27: Tekstin kolmannessa kappaleessa kerrottiin aiemmin, että taposta vangittua nelikymppistä naista epäillään samasta rikoksesta miehen kanssa. Nainen vangittiin miehen tapaan viime viikonlopun aikana Hämeenlinnassa tapahtuneeksi epäillystä taposta, mutta MTV Uutiset ei ole saanut toistaiseksi varmistusta siitä, onko kyseessä sama tapaus.

Lue myös:

    Uusimmat