Avokadopastan tekijät valloittavat televisiossa – luvassa uusia hittireseptejä?

Meidän safkaa on MTV Median raikas ja innostava uusi ruokaohjelma, jossa kokkaavat avokadopastan ja menestyksekkään Safkaa – Parempaa arkiruokaa -kirjan tekijät Hanna ja Alexander Gullichsen.

Meidän safkaa on MTV Median uusi lifestyle- ja ruokaohjelma, jossa ruoka on yksinkertaista, konstailematonta ja herkullista.

Sarjan jokaisen jakson reseptit ovat Raflasta ja Maxillista tutun ravintoloitsija Alexander Gullichsenin käsialaa ja raaka-aineet ovat puhtaita ja kausiluontoisia. Ruuan tarkoitus on ruokkia niin mieltä kuin kehoa, ja tätä ruokafilosofiaa ohjelma kuvastaa.

– Yhteinen ateria kokoaa perheen ja ystävät samaan pöytään ja tekee ihmisen onnelliseksi. Kun kokkaa hyvistä raaka-aineista heille joita rakastaa, syntyy väkisinkin hyvää sapuskaa, suosikkibloggaaja Hanna Gullichsen kertoo ohjelmasta.

Kekseliääksi jämäkokiksi tunnustautuva, sekä salaatti- ja pastaruoat bravuurikseen mainitseva Hanna muistuttaa, että rakkaus ruokaan on tärkeintä ja toivoo tämän välittyvän ohjelmassa.

– Kun veitsen varressa touhuaa oikean kokin lisäksi hämmentävä kotikokki, toivon, että viestimme päätyisi kansan ruokapöytiin: ei tarvitse olla huippukokki tehdäkseen hyvää ruokaa.

Pariskunta on heittäytynyt innolla television tekemiseen ja toivoo, että innostus ja rakkaus ruokaan välittyy kotikatsomoihin. Luvassa on Safkaa – Parempaa arkiruokaa -kirjan henkistä simppeliä ja maistuvaa arkiruokaa, mutta myös juhlahetkiä ja niihin sopivia kattauksia.

– Kunpa mahdollisimman moni saisi ohjelmastamme jotain irti, olkoon se pieni vinkki arkikokkauksen keskelle tai vaikkapa rakkaus varhaiskaalia kohtaan. Kirjamme otettiin vastaan erittäin laajalla skaalalla, toivon toki samaa ohjelmankin suhteen.

”Ei siitä haittakaan ole, jos toinen osaa vietellä keittiössä”

Avokadopastasta tuli valtava ruokailmiö, mutta sen tekijät eivät ota paineita uusien vastaavien hittireseptien luomisesta.

– En aavistanut avokadopastan nousevan moiseksi hitiksi. Jatkamme samalla intohimolla ja hyvän maun kautta ja jos sieltä nousee onnistumisia ylitse muiden, niin hieno homma, Hanna kuittaa.

Avokadopastassa kiehtovaa on sen tarina. Se oli ensimmäinen ruoka, jota Alexander kokkasi tulevalle vaimolleen, ja sai Hannan melkein kyyneliin, koska ruoka oli niin hyvää. Kosintaa miettivien miesten kannattaakin katsoa tulevaa ruokaohjelmaa sillä silmällä, että sieltä löytyisi hurmaavia reseptejä.

– Jos kaikki muu loksahtaa paikoilleen, niin ei siitä varmasti haittaakaan ole, jos toinen osaa vietellä myös keittiössä, Hanna vinkkaa.

Keittiöhurmauksia kannattaa myös testata tällä Hannan vinkillä, joka sopii esimerkiksi rapujuhliin ja muihin syksyn herkutteluhetkiin.

– Kantarellien kulta-aika on käsillä. Paistan sienet rapeaksi voissa, maustan suolalla ja pippurilla, valkosipulilla ja lehtipersiljalla. Nautin ihan semmoisenaan, pastan joukossa tai kunnon pihvin kylkiäisenä ja rapujen kaverina.

MTV3/Laura Kokko

Tässä vielä legendaarisen avokadopastan resepti:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja