Mainos

Avaruuslennot myyntiin Suomessa

Avaruuslennot ovat tulleet myyntiin Suomessa. Matkatoimisto Area myy Virgin Galacticin avaruuslentoja tavallisille ihmisille.

- Tämä on nyt nykyaikaa, onhan tätä odotettu jo 60-luvulta saakka, kun kuulennot loppuivat, iloitsee Arean tuotesuunnittelija Teppo Viiperi.

Matkustajalennot New Mexicosta, Yhdysvalloista avaruuteen aloitetaan vuonna 2011. Vuotta myöhemmin avaruusmatkalle voi lähteä myös Ruotsin Kiirunasta.

Virgin Galacticin matkustaja-avaruusaluksen kehittely aloitettiin Yhdysvalloissa vuosituhannen vaihteessa. Aluksen kehittämisessä on kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuuden lisäksi myös ympäristöystävällisyyteen; avaruuslennon hiilidioksidipäästöt matkustajaa kohti ovat vähemmän kuin edestakaisen bisnesluokan lennon Lontoosta New Yorkiin.

Lentoja on varattu muualla maailmassa yhteensä jo 300 kappaletta. Varanneiden joukossa on 40 eri kansalaisuutta, mutta ei vielä suomalaisia.

- Kyselyjä on kyllä jo tullut suomalaisilta, vaikka vasta eilen asia julkistettiin, Viiperi kertoo.

Matkan hinta on 200 000 dollaria, eli noin 155 000 euroa. Viiperi kertoo, että amerikkalaiset ovat jo jonkin aikaa lentäneet avaruuteen Venäjältä, mutta hinta on hiponut pilviä.

- 30 miljoonalla dollarilla on aiemmin ostettu matkoja, tämä on nyt jo vähän enemmän tavoitettavissa oleva matka, Viiperi arvioi nyt myytävistä lennoista.

Arean tuotesuunnittelijan mukaan matkalle tarvitsee lompakon lisäksi hyvää mieltä ja mielenkiintoa avaruutta kohtaan - testien mukaan jopa 84-vuotias olisi kykenevä lähtemään avaruusmatkalle.

Katso Elisa Tikkasen juttu (Kymmenen uutiset 19.3.2009)

Tuotesuunnittelija Teppo Viiperi: Kuka tahansa voi päästä matkaan

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.