Miksi avaruudesta ei ole löydetty elämää? Lue yksinkertaistettu vertaus ja huomaat, ettei olisi pitänytkään

Tutkijat ovat jo vuosikymmenien ajan pyrkineet selvittämään eri keinoin löytyykö avaruuden syövereistä maan ulkopuolista elämää. Mitään ei ole vielä löytynyt, mutta uuden laskelman mukaan tämä ei ole ihme.

Syynä on yksinkertaisesti se, että ihmiset ovat kyenneet kartoittamaan radioteleskoopeillaan ja muilla välineillään avaruudesta vain mitättömän pienen osan. ScienceNews kertoo uudesta laskelmasta, joka vertaa avaruutta mereen, johon ihmiskunta on hädin tuskin kastanut varvastaan.

-Kyse on samasta asiasta kuin olisimme etsineet porealtaan kokoiselta alueelta todisteita kaloista maailman merissä. Jos ajatellaan merestä sattumanvaraisesti otettua, poreallasta vastaavaa vesimäärää, niin odotettavissa ei olisi kaloja, vertaa tähtitieteilijä Jason Wright Penn Staten yliopistosta.

Vuonna 2010 tehdyssä laskelmassa päädyttiin vieläkin pienempään tulokseen. Tämän laskelman mukaan ihminen on kyennyt havainnoimaan maailmankaikkeuden ”merestä” vain vesilasillisen.

Näin mitättömien otosten perusteella ei voitaisi millään muotoa päätellä, että meressä ei olisi kaloja. Ei siis kannata lopettaa tähyilemistä ennen kuin se on edes alkanutkaan.

Video: Avaruuden kartoittamisessa on ehditty jo tehdä lukuisia mielenkiintoisia löytöjä. Tutkijat ovat havainneet lisääntyvissä määrin kaukaisia eksoplaneettoja. Video on vuodelta 2017.


Lue myös:

    Uusimmat