Mainos

Venäläinen miljardööri rahoitti metsästysoperaation avaruusolioiden löytämiseksi: Tässä tulos 1300 tähden tutkimisen jälkeen

1:49
Video: Avaruudesta on löydetty viime vuosina useita eksoplaneettoja

Maan ulkopuolista elämää kartoittava SETI-ohjelma on saanut valmiiksi toistaiseksi perusteellisimman tutkimuksensa.

Live Science kertoo, että laajassa signaalien skannauksessa tutkittiin peräti 1327 tähteä. Tavoitteena oli saada vastaanotettua signaaleja älykkäiltä olennoilta. Tutkimustuloksen olivat kuitenkin erittäin laihoja: Käytännössä tuloksena oli pelkkää tyhjää.

Lähistöllämme ei täten vaikuttaisi olevan ainakaan ilmiselviä merkkejä avaruusolennoista. Ainakaan kukaan ei yritä ottaa kontaktia Maahan voimakkailla lähettimillä (ainakaan sellaisella tekniikalla, mitä ihmiset kykenisivät ymmärtämään).

Tutkijat pohtivat, että signaalien puuttumiseen voi olla useitakin syitä. Tutkijat ovat ehkä etsineet niitä väärillä taajuuksilla tai signaalit ovat peittyneet maapallon radioliikenteen alle.

Etsintää tehtiin osana Breakthroug Listen -hanketta, joka on 100 miljoonaa dollaria maksava 10-vuotinen tutkimus signaalien etsimiseksi avaruudesta. Hanketta rahoittaa Venäläinen miljardööri Juri Milner.

Tutkimus ottaa kuitenkin vasta ensiaskeleitaan, sillä tällä hetkellä maailmankaikkeudesta tutkittu osuus vastaa noin kahta kylpyammeellista vettä kaikista maailman meristä. Niin pieneen määrään ei meristäkään tehtäisi mullistavia löytöjä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja