AVAn Lukupiirissä arvosteltiin kohtukuolemaa kuvaava teos

AVAn Lukupiirissä luetaan kiehtovia, keskustelua herättäviä kirjoja! Esittelemme viikoittain lukemisen arvoisen kirjan, jonka voit voittaa omaksesi.

AVAn toimittajat pyörittävät viikoittaista Lukupiiriä, jossa arvostellun kirjan voi voittaa omakseen. Viime viikolla Heli arvosteli Taru Hallikaisen traagisen teoksen Pikkuveljet eivät ole perhosia – kohdun mittainen elämä. Kirja kertoo kaksosraskaudesta, jossa eloon jää vain toinen lapsista.

Pikkuveljet eivät ole perhosia on raastava tositarina siitä, kuinka ristiriitaisten tunteiden keskelle äiti voi raskauden aikana joutua. Rehellinen ja vaiettujakin ajatuksia avoimesti viljelevä teos päästää lukijan syvälle Hallikaisen ajatuksiin ja saa lukijan suuren ajatuksen äärelle: kukaan muu kuin vastaavan kivun tuntenut ei voi koskaan ymmärtää tiettyjä asioita. Ajatus siitä, että omassa kehossa kasvaisi sekä uusi elämä että lepäisi sammunut elämän liekki, ei ole missään suhteessa ymmärrettävissä, vaikka Hallikainen kuvaakin tuntemuksiaan äärimmäisen tarkasti, taidokkaasti ja häpeilemättömästi.

Kirjapiiri AVAlla lauantaisin klo 17.30. Uusinnat maanantaisin klo 23.00.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja