AVA Elokuvana yksi elokuvahistorian tuottoisimmista leffoista – lue jännittävät faktat!

Mamma Mia! on eräs Britannian filmihistorian tuottoisimpia elokuvia. Mutta tiesitkö, että Pierce Brosnan hyväksyi roolin tuntematta juonta, ja että Meryl Streep hurmasi ABBAn alkuperäisjäsenen laulullaan? Lue kiehtovat faktat!

Mamma Mia! singahti ilmestymisvuonnaan 2008 Britannian filmihistorian tuottoisimmaksi elokuvaksi. Elokuvaoli myös vuoden katsotuin 14 maassa. Lue hauskat faktat elokuvan pääosan esittäjistä!

Meryl Streep

Meryl Streep näyttelee elokuvassa Donnaa, jonka tytär on astumassa avioon. 63-vuotias Streep on tehnyt vaikuttavan uran näyttelijänä. Hän on esiintynyt muun muassa elokuvissa Rautarouva, Paholainen pukeutuu Pradaan ja Minun Afrikkani.

Streep näki Mamma Mia! -musikaalin lokakuussa 2001 Manhattanilla. Esityksestä vaikuttunut Streep kirjoitti tuottajille ja kiitteli ihanasta kokemuksesta, joka toi iloa ihmisten elämään.

Elokuvassa näyttelijät esittävät ABBAn laulut itse. Streep matkusti Tukholmaan laulamaan nauhalle The Winner Takes it All -kappaleen. Nauhoitukseen tarvittiin vain yksi otto, ja ABBAn ex-jäsen Benny Andersson kuvasi Streepiä ihmeelliseksi.

Amanda Seyfried

Amanda Seyfried esittää Sophieta, joka yrittää selvittää isänsä henkilöllisyyden. 27-vuotias Seyfried on esiintynyt myös elokuvissa Mean Girls, Red Riding Hood – Punahilkka ja Les Misérables.

Eräässä kohtauksessa Meryl Streep ja Amanda Seyfried nauravat. Ohjaaja PhyllidaLloydin mukaan tuotantotiimi soitti metallimusiikkia kohtauksen taustalla saadakseen naiset nauramaan vielä enemmän.

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan esittää yhtä Sophien isäehdokkaita. 59-vuotias Brosnan on tullut tutuksi James Bondina elokuvissa 007 ja kultainen silmä, Kuolema saa odottaa, Kun maailma ei riitä ja Huominen ei koskaan kuole. Hän on esiintynyt myös useissa muissa elokuvissa, kuten elokuvassa Seikkailija Thomas Crown.

Brosnan ei tiennyt mitään elokuvan juonesta suostuessaan osaan! Miehelle kerrottiin vain, että elokuva kuvattaisiin Kreikassa, ja mukana oliis myös Meryl Streep. Brosnan kertoi, että suostuisi mihin vain, jos Streepkin olisi mukana.

Colin Firth

Colin Firth esittää Mamma Mia! -elokuvassa yhtä Sophian isäehdokasta. 52-vuotias Firth on esiintynyt aiemmin minisarjassa Ylpeys ja ennakkoluulo sekä jäänyt unohtumattomasti kaikkien sinkkunaisten mieleen Mark Darcyn roolista elokuvissa Bridget Jones – elämäni sinkkuna ja Bridget Jones: Elämä jatkuu.

Firth on kuvannut Mamma Mia! -elokuvan kuvauksia kauhistuttaviksi, sillä miehet olivat kaukana mukavuusalueeltaan yrittäessään laulaa ABBA-yhtyeen hittejä. Huumorintajuinen Firth kaupitteli myöhemmin leffaa katsojille melko erikoisella myyntipuheella.

– Jos olet sentyyppinen ihminen, että olet aina halunnut nähdä keski-ikäisiä miehiä, jotka yrittävät laulaa spandex-housuissa, tämä elokuva sopii sinulle, Firth veisteli.

Stellan Skarsgård

Stellan Skarsgård on yksi elokuvan isäehdokkaista. 61-vuotias Skarsgård on esiintynyt "Saapasremmi-Bill" Turnerina elokuvissa Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu sekä jatko-osassa Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla.

Skarsgård on antanut äänensä myös 3D-tekniikalla tehtyyn Muumi ja punainen pyrstötähti -animaatioelokuvaan Skarsgård esitti Muumipappaa. Skarsgårdin poika Alexander puolestaan esitti samassa leffassa Muumipeikkoa. Alexander Skarsgård tunnetaan esimerkiksi roolistaan True Blood -vampyyrisarjassa.

Muuta jännittävää

Laulaja Cher tarjottiin roolia elokuvassa, mutta jän kieltäytyi. Cher selitti kieltäytymistään The Tonight Show with Jay Leno -keskusteluohjelmassa sanomalla, ettei hän voinut suostua konserttisitoumusten vuoksi.

Leffassa kuullaan ABBAn musiikkia, ja myös Benny Andersson livahtaa elokuvassa: mies soittaa pianoa Dancing Queen -kohtauksessa. Toinen ABBAn jäsen, BjörnUlvaeus, on pukeutunut kreikkalaiseksi jumalaksi lopputekstien aikana!

Oletko nähnyt Mamma Mia! -elokuvan? Kirjoita arvostelu ja voita!

Mamma Mia! AVAlla to 28.03.


AVA/Maria Aarnio

Lähteet: Wikipedia, IMDB

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja