Mainos

Autoverojupakka työllistää tullia

13:43

Tulli joutuu tekemään sisäisiä työjärjestelyjä, jotta se selviää niin kutsutun autoverokiistan korvaushakemustulvasta. Tulli on julkistanut nettisivuillaan ohjeet ja lomakkeen, jolla korvauksia voi hakea.

Korkein oikeus päätti viime kuun alussa, että vuosina 2002-2005 tuotujen käytettyjen autojen autoveron arvonlisävero oli laiton.

Tullin arvion mukaan autontuojia oli jopa 100 000. Enimmillään valtio joutuu maksamaan takaisin liikaa perittyä veroa yli 70 miljoonaa euroa.

– Meillä on kirjaamossa vain muutama henkilö, niin tähän joudutaan muutamia lisähenkilöitä ottamaan. Jos näiden käsittely alkaa, niin sehän luonnollisesti vie kymmeniä henkilötyövuosia minimissään. Silloin joudutaan tietysti miettimään, että miten käsittely saadaan mahdollisimman tehokkaasti hoidettua ja millä resursseilla ja saadaanko siihen minkälaisia määrärahoja, Tullin autoverotusjohtaja Tapio Rouhiainen sanoo.

Tulli haluaa odottaa tuomioistuimen ratkaisua niin kutsutussa vanhentumiskysymyksessä. Tulli on tulkinnut lakia siten, että käytetyn auton 2002-2005 tuoneiden kanneoikeus on vanhentunut.

Lain mukaan vahingonkorvausvelalle säädetty kolmen vuoden vanhentumisaika alkaa kulua siitä, kun vahingonkärsijä on saanut tietää vahingosta.

– Toinen tulkinta on se, että kun korkeimman oikeuden ratkaisu tuli 5. heinäkuuta, tällöin vasta kansalaiset saivat tietää vahingosta, Tapio Rouhiainen toteaa.

Helsingin käräjäoikeudessa on kymmeniä kanteita, joihin odotetaan ratkaisua syksyllä.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.