Autovalmistaja omi yleisesti käytössä olevan lyhenteen ja lätkäisi sen täysin uuteen malliinsa: "Kuluttajien helpompi ymmärtää"

Esimakua Kia EV6 -sähköautosta, joka saapuu Suomeen ennen kesää 0:51
Videolla esimakua Kian EV6-sähköautosta, joka saapuu Suomeen ennen kesää.

Korealainen autovalmistaja Kia on julkaissut kuvia sen ensimmäisestä sähköautoksi alusta asti suunnitellusta mallista. Se kertoi myös auton nimen, ja paljasti tulevien sähköautojensa nimeämispolitiikan. Suomeen uutukainen saapuu jo ennen kesää.

Kaikki Kian uudet sähköautot tulevat kantamaan nimikettä EV. Sähköautoihin (electric vehicle) suoraan viittaavaa ja yleisesti käytössä olevaa kirjainlyhennettä seuraa auton asemaa malliston sisällä osoittava numero.

– Kaikkien Kian täyssähkömallien nimet alkavat EV-lyhenteellä, minkä ansiosta kuluttajien on helpompi ymmärtää, mitkä tuotteistamme ovat täysin sähköisiä, Kia kertoi tiistaina.

Muutos ei koske sellaisia automalleja, joita myydään myös perinteisinä polttomoottoriversioina, ainoastaan niitä uusia malleja, jotka ovat aina sähköisiä.

Esikoinen on nimeltään EV6

Korealaisvalmistajan ensimmäinen sähköautoksi alusta asti suunniteltu automalli tottelee nimeä EV6.

EV6 on katumaasturimainen, mutta silti kohtalaisen matala ajoneuvo. Kia on julkaissut tulevasta uutukaisestaan muotoja paljastavia kuvia, jotka voit katsoa artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Valmis tuotantoversio on määrä esitellä vielä maaliskuun aikana. Auton ennakkomyynti käynnistyy Suomessa toukokuussa.

Koko brändi uusiksi

Kia on parhaillaan ison brändiuudistuksen keskellä. Ensin se pudotti nimestään Motors-lisukkeen ja on nyt vain Kia Corporation.

Sitten vaihtoon meni perinteikäs logo. EV6 on ensimmäinen Kia, jota uusi logo koristaa.

Valmistajan uusi logo paljastettiin massiivisella pyroteknisellä esityksellä Etelä-Korean pääkaupungin Soulin taivaalla, kun 303 "pyrodronea" laukaisi ilotulitteita synkronoidussa esityksessä. Tempaus oli myös virallinen Guinnessin maailmanennätys. Voit katsoa esityksen alta.

Kia esitteli uuden logonsa räjähtävällä esityksellä 1:27
Kia paljasti täysin uuden logonsa räjähtävällä esityksellä tammikuussa.

Lähde: Kia

Lue myös:

    Uusimmat