Autovalmistaja ja pelikehittäjä nälvivät toisiaan somessa – tässäkö syy, miksei Toyota ole mukana uudessa Need for Speed -pelissä?

Toyotan PR-osastolla on ollut aiemmin tällä viikolla tavallista kuumemmat paikat. Japanilaisen autovalmistajan britti-Twitterin perään katsova sometiimi nimittäin möläytti jotain, jota ei ehkä olisi kannattanut möläyttää. Tästä kertoo muun muassa se, että kyseinen twiitti on jo poistettu.

Twitter-käyttäjä @jacoja06 kysyi pari päivää sitten Ison-Britannian Toyotalta, miksei uudessa Need for Speed: Heat -videopelissä ole lainkaan japanilaisvalmistajan autoja pitäen sitä menetettynä mahdollisuutena.

Toyotan sometiimi vastasi vikkelästi, että heidän autojaan ei löydy kuin Gran Turismo Sportista, koska kyseinen peli ei herkuttele laittomalla katukisailulla.

Perustelu ontuu jonkin verran, koska Toyotat loistavat poissaolollaan myös Microsoft Xbox -pelikonsolin Forza Motorsport 7:ssä, joka keskittyy Sonyn PlayStation-yksinoikeutena olevan Gran Turismon tavoin lailliseen kilvanajoon kilparadoilla.

Toyotan twiitti saattoikin paljastaa jotain Sonyn ja japanilaisvalmistajan lisensointisopimuksesta. Autojen mallintaminen videopeleihin vaatii nimittäin valmistajan hyväksynnän, ja osa valmistajista on kimpassa vain tietyn pelikonsolivalmistajan kanssa.

Tältä näytti Harjun EK uuden Toyota Supran ratin takaa 2:39
VIDEO: Tältä näytti Jyväskylän MM-rallin Harjun erikoiskoe uuden Supran ratin takaa. Puikoissa Teknavin Mikko Autio.

Need for Speed -pelin viralliselta Twitter-tililtä naljailtiinkin Toyotan suuntaan samassa keskustelussa:

– Pöh. Nörtit.

Toyotan alkuperäinen vastaus poistettiin, mutta Twitter-tiimi julkaisi seuraavana päivänä perustellumman ja ilmeisesti yhtiön linjaa enemmän mukailevan vastauksen:

– Meistä on mahtavaa, että haluaisitte nähdä autojamme suosikkipeleissänne, ja rehellisesti sanottuna me haluamme samaa. Suurin osa meistä Ison-Britannian Toyotan sometiimissä rakastuimme autoihin sellaisten pelien, kuten TOCA, Daytona ja Gran Turismo kautta. Eräällä meistä on rakkaita muistoja jopa Atarille julkaistusta Pole Positionista.

– Toyota Motor Corporationilla ei ole tällä hetkellä konkreettisia suunnitelmia lisensoida automallejaan muihin peleihin kuin Gran Turismo Sportiin. Kun kysytte meiltä, miksei autojamme ole suosikkipeleissänne, emme haluaisi antaa ympäripyöreää vastausta, mutta tällä hetkellä joudumme miettimään tarkkaan, mitä voimme sanoa, ja eilen valitsimme sanamme väärin. Kerromme tulevista suunnitelmista heti, kun se vain on mahdollista.

– Sillä välin, oli kyseessä sitten Gran Turismo, Forza tai Need for Speed, jatkakaa kisaamista.

Eli suomeksi: Toyotan lakimiehet eivät anna työntekijöiden kertoa yksityiskohtia nykyisestä lisensointisopimuksesta Sonyn kanssa.

Tapauksessa on aistittavissa lievää ironiaa, sillä Need for Speed -pelisarjan kehittäjällä Electronic Artsilla oli vuosien ajan yksinoikeus Porschen autoihin, kunnes sopimus umpeutui pari vuotta sitten. Vasta tämän jälkeen esimerkiksi Gran Turismo -sarjassa on nähty saksalaisvalmistajan urheiluautoja.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat