Mainos

Autoton päivä ei tyhjentänyt aamuruuhkaa

Ajelin autolla ykköstietä kohti Helsinkiä. Kuten tavallista, ruuhka tuli vastaan jo puolivälissä matkaa. Töissä muistin, että vietetään autotonta päivää. Kuinka hyvin tällainen päivä toimii?

MTV:n uutisten kommentoijien mukaan autoton päivä toimii lähinnä suurissa kaupungeissa, joissa julkinen liikenne sujuu.

– Onko sitä muualla kuin Helsingissä, Turussa ja Tampereella? Saisin herätä kaksi tuntia aikaisemmin, ja kotiin tulisin puolitoista tuntia tavallista myöhemmin, jos bussilla pitäisi mennä.

– Omaa autoa ei ole, eikä tule olemaankaan, koska asun Helsingissä. Monissa muissa paikoissa auto on välttämätön, jos haluaa päästä jonnekin. Tai kuinka moni pyöräilee esimerkiksi 29 kilometriä kauppaan ja takaisin kassien kanssa?

Muutama kommentoija myös kritisoi päivää tekopyhäksi - että jätetään auto yhdeksi päiväksi kotiin ja sitten parhaimmillaan lennetään lentokoneella muina päivinä paikasta toiseen.

Turussa vihreät nuoret järjestävät suojatietempauksen autottoman päivän kunniaksi.

– Ihmiset ovat varmaan ymmärtäneet, ettei idea ole jättää päiväksi autoa kotiin ja puhdistaa omatuntoa, ja sitten ajella loppuvuotta autolla. Vaan nimenomaan kiinnitettäisiin huomiota siihen, miten paljon autolla ajetaan, vaikka se ei olisi välttämätöntä, sanoo Turun vihreiden nuorten puheenjohtaja Saara Ilvessalo.

Liikkuvan poliisin mukaan autoton päivä ei ole näkynyt liikenteessä. Tiedottaja Jussi Pohjosen mukaan jopa tuhannen ihmisen pitäisi jättää auto kotiin, jotta autoton päivä oikeasti vähentäisi ruuhkia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.