Autosport: Historiallista mestaruutta juhliva Mercedes päätyi rajuun ratkaisuun – vahvistus tulossa jo lähipäivinä

Kaksi kautta Formula E -sarjassa kilpaillut Mercedes on lopettamassa sähköformulaprojektinsa, kertoo Autosport.

Mercedes ei ole virallisesti sitoutunut sarjan kolmannen sukupolven autoihin, jotka on määrä ottaa käyttöön kaudella 2022–2023.

Mercedeksen moottoriurheilutoiminnoista vastaava Toto Wolff kertoi viime viikonloppuna Berliinissä ajettujen kauden 2020–2021 päätösosakilpailujen yhteydessä, että päätös kolmannen sukupolven sääntöihin liittyen on kuitenkin jo tehty.

Autosportin tietojen mukaan emoyhtiö Daimlerin hallituksen tekemä päätös on se, että Mercedes vetäytyy Formula E:stä. Mercedeksen odotetaan tiedottavan asiasta jo lähipäivinä.

Autosport julkaisi juttunsa sunnuntaina vain muutama tunti ennen sitä, kun Mercedes voitti toisella Formula E -kaudellaan sekä kuljettajien että valmistajien mestaruuden.

Vetäytymispäätöstä voi pitää jokseenkin erikoisena, sillä Daimler tiedotti vasta joitakin viikkoja sitten, että kaikki Mercedeksen uudet ajoneuvoarkkitehtuurit ovat vuodesta 2025 alkaen vain sähköisiä ja kaikista Mercedes-malleista on tuolloin saatavilla sähköversio.

Toisaalta Wolff korosti viime viikonloppuna Berliinissä, että autourheilusarjat ovat Mercedekselle ennen kaikkea markkinointi- ja viestintäalusta. Seitsemän vuotta sitten aloitettu Formula E -sarja houkutteli nopeaan tahtiin mukaan merkittäviä autonvalmistajia, mutta sarjan näkyvyys ei ole tasaisesta ja viihdyttävästä kilpailusta huolimatta noussut monien toivomalle tasolle.

Lue myös:

    Uusimmat