Mainos

Lennokki-isku vaati ainakin 30 ihmisen hengen Afganistanissa – kohteena Isis-järjestön piilopaikka

Afganistanin eteläosassa sijaitsevassa Qalatin kaupungissa on räjähtänyt autopommi. Ainakin kymmenen ihmistä on kuollut ja 85 haavoittunut räjähdyksen vuoksi, kertoo Zabulin provinssin kuvernööri uutistoimisto AFP:lle.

Pommi-isku oli kohdistettu Qalatin kaupungissa sijaitsevaan tiedustelupalvelun rakennukseen.

Vain tunteja myöhemmin tihkui tietoja yöllä maan itäosassa sijaitsevassa Nangarharin maakunnassa tapahtuneesta lennokki-iskusta. Ainakin 30 ihmistä kuoli ja 40 loukkaantui öisessä iskussa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Uhrit olivat iskun aikaan olleet leiriytyneenä vuoristoisella Nangarharin alueella. He olivat olleet keräämässä pinjansiemeniä.

Yhdysvallat on vahvistanut suorittaneensa lennokki-iskun, jonka oli tarkoitus kohdistua Isis-järjestön piilopaikkaan Nangarharin alueella.

– Olemme tietoisia syytöksistä koskien siviilien kuolemia ja työskentelemme paikallisten viranomaisten kanssa varmistaaksemme faktat, Yhdysvaltojen Afganistanin joukkojen edustaja totesi.

Väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet maassa sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump päätti yllättäen rauhanneuvottelut Talebanin kanssa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja