Yli 50 kuoli ja toistasataa haavoittui Isisin itsemurhaiskussa Afganistanissa

Yli 50 ihmistä on kuollut pommiräjähdyksessä Afganistanin Kunduzissa. Maata hallitsevan äärijärjestö Talebanin virkamies vahvisti uutistoimisto AFP:lle, että kyseessä oli itsemurhaisku. 

Ainakin 55 ihmistä on kuollut iskussa, kertoo AFP sairaalalähteisiin nojaten. Kuolonuhrien määrän on pelätty vielä nousevan. Lisäksi ainakin 143 ihmistä on haavoittunut, Taleban vahvistaa AFP:lle.

Shiialaisen moskeijan luona tapahtunut isku on tappavin sen jälkeen, kun Yhdysvaltain joukot vetäytyivät maasta elokuun lopussa.

Kunduzin kaupunki sijaitsee Afganistanin pohjoisosassa. Kunduz oli Talebanin valtaannousussa kolmas maakuntapääkaupunki, jonka Taleban-sissit valtasivat elokuun alussa.

Isis väittää olevansa pommi-iskun tekijä. Talebanin kilpailija, äärijärjestö Isisin Afganistanin haara eli niin sanottu Isis-K on toistuvasti kohdistanut iskuja shiioihin kiihdyttääkseen vastakkainasettelua ja väkivaltaa sunnivaltaisessa maassa. Elokuun lopussa Isis-K teki tuhoisan pommi-iskun Kabulin lentokentän lähellä.

Shiiamuslimeita on noin viidennes Afganistanin väestöstä. Monet heistä ovat hazara-vähemmistöä, joita on vainottu Afganistanissa vuosikymmenien ajan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja