Mainos

Autoliitto kritisoi suunnitelmia uusista liikennekameroista – syyttävät rahastuksesta

1:43

Suunnitellut uudet liikennekamerat on sijoitettava liikenneturvallisuusperustein, ei rahan keräämiseksi, vaatii Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen toteaa Seitsemän uutisissa.

Hän viittaa kannanotossaan siihen, että perustuslakivaliokunta tyrmäsi suunnitelmat sakkojen korottamiselle. Valiokunta perusteli kantaansa seuraamusten kohtuullisuuden lisäksi sillä, että rahan kerääminen ei voi olla sakkojen korottamisen peruste.

Jos uusia kameroita sijoitetaan tienvarsille, on Niemisen mukaan keskeistä, että ne sijoitetaan paikkoihin, joissa niillä on liikenneturvallisuusvaikutuksia, ei sinne missä niillä kerätään paljon rahaa.

– Viime aikoina näyttää sille, että keskustelu pyörii rahan, ei liikenneturvallisuuden ympärillä. Raha ei kuitenkaan kuulu tähän: Verottaminen on verottamista, rangaistus sitä, että lakia rikotaan siellä missä se mahdollisesti aiheuttaa eniten vaaraa ja vahinkoa. Tässä menee kaksi asiaa toistensa lomaan, hän kritisoi.

Hän myös muistuttaa, etteivät kamerat korvaa täysin poliisia liikenteessä. Niillä ei voida valvoa esimerkiksi rattijuoppoja, huumaantuneita kuljettajia tai kuljettajien ajotapaa.

2:18

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.