Mainos

Autokauppias veroalennuksesta: "Ei muutos maailmaa räjäytä"

Autokaupan myyntipäällikkö Sarno Pitenius on helpottunut talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätöksestä alentaa autoveroa.  

– Ei muutos maailmaa räjäytä. Myönteistä on kuitenkin se, että päätös tuli nopeasti, Pitenius sanoo.

Helsinkiläisessä Volkswagen Center Herttoniemi -autokaupassa on hänen mukaansa ollut odottava tunnelma, sillä tarkkaa tietoa autoveronalennuksesta ei ole vielä ollut. Epätietoisuuden takia etenkin yksityisautoilijat ovat lykänneet ostopäätöksiään.

Suunnitelmien mukaan autovero alenee neljässä vaiheessa vuosina 2016-2019. Pitenius toivoi, että verot olisivat laskeneet kertarysäyksellä.   
– Menee muutos näinkin. En usko, että ihmiset lykkäävät auton ostoa vuoteen 2019 asti. Jos asiakkailla on tarve ostaa auto, eivät he odota neljää vuotta, Pitenius sanoo.

Samoilla linjoilla on it-alalla työskentelevä Timo Vanhala. Hän on tullut noutamaan uutta työsuhdeautoaan, jonka kuukausittaiset kulut ovat sidottu myyntihintaan. Myös hänen korviinsa on kantautunut tieto autoveron muutoksesta.

– Kyllähän sitä vähän miettii, että oliko auton hankinta nyt huono veto. Tarvitsin kuitenkin uuden auton, joten ei sitä olisi voinut siirtää, Vanhala sanoo.

Sekä kauppias että asiakas ovat yksimielisiä siitä, että Suomen autoveroa on saatava nykyistä alemmaksi ja lähemmäksi muiden EU-maiden tasoa.   

– Jos autovero alenee, Suomen autokanta uudistuu ja muuttuu vähäpäästöisemmäksi, Pitenius sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.