Mainos

Bernerin liikenneselvitys keskeytettiin – autoliikkeet huokaisivat helpotuksesta

Autoliikkeet huokaisivat helpotuksesta, kun liikenneministeri Anne Berner (kesk.) tiedotti eilen illalla, että ministeriö keskeyttää liikenneselvityksen, jossa autovero olisi poistettu.

Viidellä eri paikkakunnalla toimivan autoliikkeen Autosalpan toimitusjohtaja Marjukka Sirén kertoo, että autoliikkeissä tilanteen selkeytyminen otettiin helpottuneena vastaan.

– Päivittäisen autokaupankäynnin takia oli helpottavaa, että autoveroon saatiin lopullinen selvyys, toteaa MTV Uutisille Marjukka Sirén.

Viime viikolla julkistettuun selvitykseen kuului muun muassa ehdotus autoveron poistosta, mikä ajoi hallituksen ministerit keskinäiseen kiistaan, jossa toisaalta kyse oli selvityksen sisällöstä, mutta ministerit syyttelivät toisiaan myös liikenneuudistuksen toimintatavoista. 

Autoliikkeet totesivat heti selvityksen tultua julki, että esitys hyydyttää autokaupan, koska kuluttajat voivat jäädä odottamaan autoveron poistoa useiksi kuukausiksi. Sirén kertoo, että selvitys näkyi heti autokaupassa.

– Kyllä se heti näkyi. Ihmiset olivat epätietoisia, kyselivät paljon ja hämmennystä oli ilmassa. Lisäksi se näkyi heti tarjousmäärissä. Ihmiset olivat varovaisempia.

Pitkällä aikavälillä Autosalvan toimitusjohtaja pitäisi autoveron poistoa hyvänä. Suomen autokanta on verrattain vanhaa.

– Se olisi loistojuttu Suomen liikenteen päästöjen kuin liikenneturvallisuuden kannalta.  

– Autoveron poistoa ei voi kuitenkaan tehdä näin, että kerrotaan vuotta etukäteen suunnitelmasta ja pistetään kaikki sekaisin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja