Aukeaako suomalaisille oikea autotaivas Saksassa? Autoliitto: "Dieseleiden hinnat voivat halventua entisestään"

Autoliitto odottaa mielenkiinnolla, miten päättäjät reagoivat Suomessa Saksan korkeimman hallinto-oikeuden tämänpäiväiseen päätökseen, joka antaa kaupungeille mahdollisuuden rajoittaa vanhojen dieselautojen käyttöä alueellaan.

– Nyt olisi tietenkin hyvä, että päättäjät tekisivät Suomessa jollain tavoin selväksi, mikä tilanne on meillä, jotta ei tulisi mitään markkinahäiriöitä, koska tällaiset uutiset aiheuttavat aina kysymyksiä, sanoo Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen MTV:lle.

Tolvanen ei kuitenkaan usko, että vastaaviin rajoituksiin päädyttäisiin Suomessa.

– En jotenkin usko, että meillä tehtäisiin vastaavia rajoituksia, koska ei meillä ole sellaista tarvetta. Eihän meillä ole esimerkiksi yhtään suurkaupunkia Suomessa. Autoilu on täällä erilaista.

Saksassa dieselit halventuneet

Saksassa dieselautojen hintoihin pelkät puheet mahdollisista rajoituksista ehtivät jo vaikuttaa, kertoo Tolvanen.

– Saksassa on nähty, että käytettyjen dieselautojen hinnat ovat pudonneet. Toisaalta se avaa suomalaisille mahdollisuuden hakea Saksasta vähän käytettyjä dieseleitä edulliseen hintaan. Päätöksen myötä hinnat voivat halventua entisestään.

Tolvanen kehottaa dieselautojen omistajia ja mahdollisia ostajia seuraamaan tilanteen kehittymistä. Hän kuitenkin arvioi, ettei suurta hätää ole.

– Toki tämä koko tilanne voi vaikuttaa käytettyjen dieselautojen arvoon myös Suomessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja