Mainos

Autoilijat ovat puhuneet: Honda on luotettavin – Dacia paras eurooppalainen

Eurooppalaisen tutkimuksen mukaan japanilaiset automerkit ovat kaikkein luotettavimpia.

Espanjan vanhimman kuluttajajärjestön Organisation of Consumers and Users (OCU) haastattelemalla tehtyyn tutkimukseen osallistui yli 30 000 autoilijaa Euroopasta.

Tutkijat selvittivät eri automallien luotettavuutta kysymällä autoilijoilta, onko heidän autossaan ollut vikoja viimeisen vuoden aikana tai onko auto jättänyt tielle. Tutkimuksessa selvitettiin myös korjausten laadukkuutta sekä hintaa.

Tutkimuksen mukaan Honda ja Toyota ovat luotettavimmat automerkit. Kolmanneksi kiilasi yllättäen Dacia ja neljänneksi Mazda. Sen sijaan Smart, Land Rover ja Alfa Romeo ovat tutkimuksen perusteella kaikkein vikaherkimpiä merkkejä.

Luotettavimpien automallien kärjessä ovat Honda Jazz 1.4, Toyota Prius 1.8 M sekä Renault Clio. Hännänhuipuksi jäi Ford Focus 1.6 D. 

Viimeisen vuoden aikana oli joka kolmannella autoilijalla ollut ongelmia autonsa kanssa. Puolet vioista ilmenivät ajossa.

Tutkimuksesta kävi myös ilmi, että vaikkei takuun jatkuminen edellytä auton korjaamista merkkihuollossa, tekee 52 prosenttia eurooppalaisista autoilijoista kuitenkin niin.

OCU:n tutkimuksesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Tekniikan Maailma.

Lähde: Automotive Management

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.