Mainos

Autoilijat osoittavat mieltään Euroopassa

Ammattiautoilijoiden mielenosoitukset ovat alkaneet uudelleen Euroopassa. Eurooppalaiset kuljetusyrittäjät ja -työntekijät ovat osoittaneet mieltään polttoaineen korkeita hintoja sekä huonoja työoloja vastaan.

Eurooppalaiset kuljetusyrittäjät ja -työntekijät osoittivat tänään mieltään polttoaineen korkeita hintoja ja huonoja työoloja vastaan. Luxemburgissa useiden kilometrien mittaiset rekkajonot tukkivat liikennettä Ranskan vastaisella rajalla. Protestin tarkoituksena oli painostaa iltapäivällä Luxemburgiin kokoontuvia EU:n liikenneministereitä hyväksymään direktiivin, joka rajoittaisi kuljettajien viikoittaisen työajan 48 tuntiin.

Ranskassa autoilijat saartoivat rahtiterminaalin Calaisin satamassa Englannin kanaalin rannalla. Protestoijat jakoivat lentolehtisiä, joissa he selittivät mielenosoituksen syyksi huonon satamainfrastruktuurin sekä kuljettajien saamat kovat sakot laittomien pakolaisten kuljettamisesta.

Espanjassa autoilijat aloittivat kolme päivää kestävän protestin polttoaineen korkeita hintoja vastaan. Mielenosoittajat saartoivat kaksi tärkeintä rajanylityspaikkaa Ranskan vastaisella rajalla ja aiheuttivat useiden kilometrien mittaisia jonoja maan valtateillä. Espanjan hallitus on aiemmin päässyt lakkoilleiden maanviljelijöiden ja kalastajien kanssa sopimukseen korkeiden polttoainehintojen korvaamisesta, mutta kuljettajat eivät ole halunneet liittyä sopimukseen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.