Mainos

Autoilijat eivät kunnioita nopeusrajoituksia

Autoilijoiden kunnioitus nopeusrajoituksia kohtaan on rapistunut pahasti. Poliisi aloittaakin tänään aiempaa tiukemman linjan ylinopeuksiin puuttumisessa.

Pieniä ja kohtalaisen suuriakin ylinopeuksia ajellaan surutta; käytäntö on opettanut useimmille, miten pitkälle voi mennä poliisin puuttumatta asiaan. Nyt tilanne tiukkenee erityisesti Etelä- Suomen vilkkailla teillä.

Poliisi korostaa olosuhteiden huomioon ottamista entistä enemmän, samoin muistutuksen olemassaolo puuttumiskeinona sakon sijaan tulisi palauttaa mieliin sekä autoilijoille että poliisimiehille. Joka tapauksessa nykytilanteeseen tottuneille autoilijoille linjamuutoksen sisäistäminen saattaa olla hyvinkin työlästä.

Taustalla koko hommalle on liikenneturvallisuuden lisääminen. Monille autoilijoille on ylivoimaista ymmärtää nopeuden nousun vaikutusta onnettomuuden sattuessa. Esimerkiksi täysjarrutuksessa kahdeksastakympistä auto kulkee vielä yli kuuttakymppiä kohdassa, jossa auton on jo saanut pysähtymään kuudenkympin alkunopeudesta.
(MTV3/Timo Nurmi)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.