Mainos

Autistinen tyttö joutuu viettämään kaiken ajan lukittuna ja eristyksissä: Tytön isä järkyttyi kohtelusta ja päätti toimia

Autistisen tytön isä järkyttyi tyttönsä kohtelusta hoitolaitoksessa. Tyttöä pidettiin suljetussa, ikkunattomassa huoneessa, eikä hän voinut ottaa mitään kontaktia muihin ihmisiin. Isä avautui brittiläiselle Sky News -sivustolle.

Bethanyn isä Jeremy kertoo, että Bethanya on pidetty lukitussa ja eristetyssä "sellissä".

– Käytän termiä selli, koska huone oli lukittu. Hänet oli suljettu sinne. Huone on kolmisen metriä leveä ja neljä metriä korkea, Jeremy kuvaa Sky Newsin haastattelussa.

Isän mukaan tyttärellä on huoneessaan vain patja lattialla. Huoneessa ei ole ainuttakaan ikkunaa.

Bethany on ollut suljetulla osastolla 15-vuotiaasta lähtien, sillä hänen on arvioitu olevan riski itselleen ja muille. Nyt hän on ollut lukittuna hoitolaitokseen kolmisen vuotta.

– Meillä ei ole enää fyysistä kontaktia Bethiin. Sairaala näkee Bethin riskinä, eikä aio tukea häntä, isä tilittää.

Jeremy vertaa Bethin hoitoa vihaisen ongelmakoiran hoitoon: kun Bethille annetaan ruokaa, ovi aukeaa, ruoka liu’utetaan lattiaa pitkin ja sitten ovi suljetaan taas. 

– Tyttäreni ei ole eläin, Jeremy tiivistää. 

Terveysjärjestö ja sairaala lupaavat muuttaa oloja 

Isä-Jeremy on nostanut tyttärensä kohtelusta oikeusjutun sairaalaa ja Britannian kansallista terveysjärjestöä NHS:ää vastaan. 

Tytär on siirretty hoitoon toiseen laitokseen tämän jälkeen. 

Isän mukaan Bethanyn olot eivät kuitenkaan uudessa paikassakaan juuri muuttuneet, Sky News kertoo. Siksi Jeremyn kerrotaan lähestyneen mediaa. Hän toivoo muutoksia autistien hoitoon koko Britannian tasolla.

Britannian kansallinen terveysjärjestö NHS ja mielenterveyspotilaisiin erikoistunut sairaala St Andrew's Healthcare kertovat Sky News -sivustolle pyrkivänsä kehittämään hoitoa parempaan suuntaan.

Video: Huomenta Suomessa keskusteltiin aiemmin miesten masennuksesta: onko se vielä tabu? 

5:54

Lähde: News.sky 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja